Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σ. Τσιόδρας: Όλα τα εμβόλια COVID-19 είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι της Δ

21/10/2021 9:57:17 μμ
Με τους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν 8400 θάνατοι στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αποφύγαμε 8400 θανάτους, 5560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και περίπου 5530 διασωληνώσεις, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση που υλοποιήθηκε από ομάδα φορέων και επιστημόνων της πολιτείας και παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων. Ο καθηγητής διευκρίνισε ότι «όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη σε έναν πληθυσμό, εμφανίζονται κρούσματα της νόσου και σε εμβολιασμένους. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό», ενώ έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση για την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων. Ειδικότερα, τώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» επικρατεί 100%, τα εμβόλια εμφανίζουν πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα, από 91% για το J&J μέχρι 98% για αυτό της Moderna και τόνισε ότι «ενόψει της χειμερινής περιόδου, η τεράστια σημασία αυτών των δεδομένων για τη Δημόσια Υγεία της πατρίδας μας είναι νομίζω προφανής».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μοναδικά σετ και προϊόντα για τη γυναίκα, τον άνδρα και το σπίτι
Υποδεικνύουν πιθανή δράση στην πτώση της πίεσης






Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία: Μια πολύπλοκη νόσος που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση
Γράφει η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη MD, MSc, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Medical Advisor Φαρμασέρβ-Λίλλυ
Νέο point-of-care τεστ για τον κοκκύτη θα κυκλοφορήσει η Roche
Εγκρίθηκε σε Ε.Ε. και ΗΠΑ
Η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος: Από το στίγμα στη θεραπεία με νέα εργαλεία
Γράφει ο Σπυρίδων Καρράς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ