Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Roche: Νέο φάρμακο για τη γρίπη ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

15/1/2023 6:34:25 μμ
Χορηγείται σε μία μόνο δόση σε παιδιά άνω του ενός έτους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το baloxavir marboxil της Roche είναι πλέον το πρώτο από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο για τη γρίπη που έχει εγκριθεί στην Ευρώπη για παιδιά άνω του ενός έτους σε μία δόση. Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα των δοκιμών φάσης 3 που αξιολόγησαν τόσο τη χορήγησή του σε παιδιά όσο και ως προφυλακτική θεραπεία σε όσους διαβιούν στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το φάρμακο μείωσε τη διάρκεια της γρίπης κατά περισσότερο από δύο ημέρες σε σύγκριση με την οσελταμιβίρη. Επιπλέον, επέδειξε στατιστικά σημαντική προληπτική δράση μετά από μόνο μία από του στόματος δόση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης μετά από έκθεση σε μολυσμένο άτομο του ίδιου νοικοκυριού κατά 86% σε σχέση με το εικονικό φάρμακο.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Levi Garraway, Επικεφαλής Ιατρικής Διοίκησης και Παγκόσμιας Ανάπτυξης Προϊόντων της Roche, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το φάρμακο για παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω, καθώς η γρίπη μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για αυτά. Ευελπιστούμε ότι το βολικό σχήμα του Xofluza με μία δόση από το στόμα θα βοηθήσει τα παιδιά να αναρρώσουν γρήγορα και θα μειώσει την κοινωνική επιβάρυνση που προκαλεί η γρίπη». Η Roche δήλωσε ότι συνεχίζει να διερευνά το φάρμακο σε δοκιμές φάσης 3 σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους, καθώς και να αξιολογεί τη δυνατότητά του να μειώνει τη μετάδοση της γρίπης από ένα μολυσμένο άτομο στα μέλη του υπόλοιπου νοικοκυριού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της