Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Roche Diagnostics: Νέο ευκολότερο τεστ διάγνωσης του διαβήτη

3/9/2013 10:06:11 πμ
Η Roche ξεκίνησε διεθνώς τη διάθεση ενός νέου τεστ για τη διάγνωση και παρακολούθηση του διαβήτη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 



 

Ένα νέο τεστ που βοηθά τους γιατρούς στη διάγνωση και παρακολούθηση του διαβήτη, καθώς και στον προσδιορισμό των ασθενών που διατρέχουν κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο ξεκίνησε να διαθέτει η Roche διεθνώς.


 

Πρόκειται για το τεστ Tina-quant HbA1cDxGen.2, το οποίο επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης χωρίς οι ασθενείς να χρειάζεται να βρίσκονται σε κατάσταση νηστείας. Το νέο τεστ είναι ήδη διαθέσιμο στην Ευρώπη ως μέρος του αναλυτή κλινικής χημείας COBAS INTEGRA 800 και πρόκειται να κυκλοφορήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 και στην Αμερική.


 

«Η μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c επιτρέπει στους γιατρούς να εντοπίζουν περιστατικά μη διαγνωσθέντος διαβήτη και τους βοηθά να βρίσκουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία προτού εμφανιστούν προβλήματα εξαιτίας όψιμων επιπλοκών. Επιπλέον επωφελούνται από τον εύκολο προσδιορισμό της γλυκοζυλίωσης της αιμοσφαιρίνης του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο, χωρίς τις χρονοβόρες και εντατικές διαδικασίες για το προσωπικό. Αυτό βελτιώνει τη ροή των κλινικών εργασιών, εξοικονομεί χρόνο αλλά και κόστος και αποτελεί ένα βήμα μπροστά στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Βασικών Αντιδραστηρίων της Roche Professional Diagnostics, Randy Pritchard.


 

Χάρη στην υψηλή ειδικότητα του αντιδραστηρίου, η δοκιμασία αυτή δεν επηρεάζεται από παρεμβολές από κοινές παραλλαγές της αιμοσφαιρίνης, όπως οι HbS, HbE, HbC και HbD. Για το λόγο αυτό, η δοκιμασία Tina-quant HbA1cDxGen.2 παρέχει ακριβή αποτελέσματα που βοηθούν τους γιατρούς στην αξιόπιστη διαχείριση των ασθενών. Η αναφορά σε μονάδες IFCC (mmol/mol) και παράγωγες μονάδες NGSP (% HbA1c) εξαλείφει τυχόν σύγχυση για τον επαγγελματία φροντίδας της υγείας.


 

Επιπλέον, η δοκιμασία αυτή χρησιμοποιείται ως μέθοδος αναφοράς στα Εργαστήρια του Δικτύου NGSP, μίας ένωσης που υποστηρίζει την προτυποποίηση του ελέγχου της HbA1c.


 

Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"