Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Ρίξτε φως στο διαβήτη

22/2/2017 1:42:32 μμ
Νέο, έξυπνο σύστημα μέτρησης σακχάρου αίματος από την Ascensia Diabetes Care
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα το νέο σύστημα παρακολούθησης σακχάρου αίματος CONTOUR®NEXT ONE, που αποτελείται από τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE, τις ίδιες ταινίες μέτρησης CONTOUR® NEXT και την εφαρμογή CONTOUR® DIABETES, σηματοδοτώντας μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση του διαβήτη από την Ascensia Diabetes Care.

Μετρητής CONTOUR®NEXT ONE

Ο έξυπνος μετρητής CONTOUR®NEXT ONE, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή, ως ένας απλός μετρητής για όλους.


Προσφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω εξελιγμένα χαρακτηριστικά:

  • Εξαιρετική ακρίβεια και αξιοπιστία αποτελεσμάτων μέτρησης που υπερκαλύπτει τα διεθνή πρότυπα ακριβείας ISO 15197:2015, προσφέροντας περιθώριο απόκλισης ± 8,4 mg/dL για συγκεντρώσεις σακχάρου αίματος <100 mg/dL και ± 8,4% για συγκεντρώσεις σακχάρου αίματος >100 mg/dL.1 Τα πρότυπα ISO 15197:2015 ορίζουν τα περιθώρια αυτά στο ±15 mg/dL και ±15% αντίστοιχα.2
  • Φωτιζόμενη θύρα ταινιών μέτρησης με λειτουργία smartLIGHT, η οποία προσφέρει μια άμεση πληροφόρηση για το εάν το αποτέλεσμα μέτρησης είναι κάτω (ανάβει κόκκινο χρώμα), εντός (ανάβει πράσινο χρώμα) ή πάνω (ανάβει κίτρινο χρώμα) από το εύρος στόχου. Επίσης, ενημερώνει για την ενεργοποίηση του Bluetooth® στον μετρητή (ανάβει μπλε χρώμα) καθώς και βοηθάει τη μέτρηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (ανάβει λευκό χρώμα).
  • Δειγματοληψία Second-ChanceTM που επιτρέπει στους ασθενείς να τοποθετήσουν εκ νέου αίμα στην ίδια ταινία μέτρησης μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, σε περίπτωση που το πρώτο δείγμα δεν είναι αρκετό, βοηθώντας έτσι την αποφυγή τρυπήματος για δεύτερη φορά και την εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης.

Έχοντας στα χέρια τους έναν απλό και εύκολο στη χρήση έξυπνο μετρητή ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων με διαβήτη μπορεί πλέον, μέσω της ολοένα και αυξανόμενης πρόσβασης στην τεχνολογία για smartphones και tablets, να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που παρακολουθεί και διαχειρίζεται τον διαβήτη του.

Εφαρμογή CONTOUR® DIABETES

Η εφαρμογή CONTOUR® DIABETES συνδέεται αδιάλειπτα με τον μετρητή μέσω τεχνολογίας Bluetooth® συλλέγοντας αυτόματα όλα τα δεδομένα του μετρητή και εμφανίζοντάς τα με εύκολο και κατανοητό τρόπο σε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλλά και σε μορφή απλών και κατανοητών γραφημάτων που βοηθούν τον ασθενή να παρακολουθεί τις γλυκαιμικές του τάσεις και μοτίβα.


Η εφαρμογή δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στον χρήστη να προσθέτει πληροφορίες σχετικά με τα γεύματά του, τη σωματική του δραστηριότητα, τη φαρμακευτική του αγωγή, ακόμη και φωτογραφίες του φαγητού του. Έτσι, τα αποτελέσματα μέτρησης αποκτούν περισσότερο νόημα για τον ασθενή και σε βάθος χρόνου τον βοηθούν να κατανοήσει καλύτερα πώς θα πρέπει να προσαρμόσει το θεραπευτικό του πλάνο για την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη του.


Επίσης, η τεχνολογία αυτή συμβάλει και στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του ασθενούς και της ομάδας επαγγελματιών υγείας που τον παρακολουθεί, βοηθώντας την εύκολη ανταλλαγή της πληροφορίας είτε κατά την επίσκεψη είτε εκ των προτέρων με την αποστολή συγκεντρωτικών αναφορών αποτελεσμάτων μέτρησης μέσω αρχείων PDF.

 

Η εφαρμογή CONTOUR® DIABETES είναι διαθέσιμη στο App Store της Apple (iOS) και στο Google Play (Android).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο σύστημα CONTOUR®NEXT ONE επισκεφτείτε το www.contournextone.gr ενώ για παραγγελίες ζητήστε να ενημερωθείτε από έναν εκπρόσωπο της Ascensia στην περιοχή σας.


Αναφορές:

[1] Christiansen et al. Poster presented at the 15th Annual Meeting of the Diabetes Technology Society, October 22-24, 2015, Bethesda, Maryland.

[2] International Organization for Standardization (2013). In vitro diagnostic test systems—requirements for blood-glucose monitoring systems for self-testing in managing diabetes mellitus (ISO 15197:2013)


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Η πρώτη τσίχλα με προβιοτικά για αδυνάτισμα στην ελληνική αγορά
Τσίχλα μαστίχας sugar free με προβιοτικά και ψευδάργυρο
Pharmasept Baby Care: Η πρώτη φροντίδα μετά τη μαμά
Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας
Podia Διαβητικό Πόδι - Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης
Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού
CeraVe: Η επανορθωτική κρέμα Advanced Repair Ointment έρχεται στην Ελλάδα
«Κλειδώνει» την ενυδάτωση και βοηθά στην επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού