Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ρευματοπαθείς: Απαιτούν να λαμβάνουν τα ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

10/4/2020 2:25:26 μμ
Είναι θέμα συνεννόησης του υπουργείου με τον ΠΦΣ, όπως αναφέρουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με επιστολή της προς την ηγεσία του υπ. Υγείας και τον ΠΦΣ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της σχετικά με την απόφαση και τη συμφωνία του ΕΟΠΥΥ και του ΠΦΣ να δίδονται από τα φαρμακεία της κοινότητας μόνο τα ΦΥΚ που αφορούν τους ασθενείς με ογκολογικά νοσήματα και με πολλαπλή σκλήρυνση.

Η Αθανασία Παππά, πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ αναφέρει στην επιστολή ότι: «Η μηνιαία επίσκεψη είτε του ίδιου του ρευματοπαθούς είτε ενός οικείου του στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γιγαντώνει το στρες, το φόβο και την έκθεση μας στον κίνδυνο του COVID-19! Το αίτημά μας να παίρνουμε τα φάρμακά μας από τον φαρμακοποιό μας είναι εφικτό και όχι ανέφικτο. Είναι θέμα συνεννόησης του υπουργείου με τον ΠΦΣ». Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα επισημαίνει ότι λύσεις υπάρχουν και είναι οι εξής:
  • Επέκταση του μέτρου χορήγησης των ΦΥΚ με προκαθορισμένο ραντεβού από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και για τα τους ρευματοπαθείς ασθενείς.
  • 'Αμεση εφαρμογή της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ68Α/20.03.2020 /άρθρο 51), που προβλέπει διαδικασία αποστολής φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες και σε ασθενείς που βρίσκονται σε περιορισμό, από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στο σπίτι, αυθημερόν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο