Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ResQ Biotech: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που λαμβάνει την επιχορήγηση ERC Proof of Concept

22/1/2024 11:29:56 μμ
Από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ResQ Biotech με επικεφαλής τον Δρα. Γιώργο Σκρέτα είναι μια εταιρεία-τεχνοβλαστός του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών που ιδρύθηκε το 2019 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και αποτελεί την πρώτη ελληνική μέχρι στιγμής εταιρεία που λαμβάνει ERC Proof of Concept Grant (ERC PoC – «επιχορηγήσεις απόδειξης ιδέας») από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC). 


To ERC PoC συνοδεύεται από χρηματοδότηση αξίας 150.000 ευρώ, η οποία θα επιτρέψει στις καινοτομίες που απορρέουν από τις επενδύσεις της Ε.Ε. στην έρευνα αιχμής να φτάσουν γρηγορότερα στην κοινωνία και στην αγορά. Το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα υποστηρίζει πρωτοποριακές ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε πραγματική καινοτομία, προωθώντας τη μετάφρασή της σε πολύτιμα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πολίτες.


Ειδικότερα, εφαρμόζει καινοτόμες βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις για την ανακάλυψη και την προκλινική ανάπτυξη φαρμάκων κατά ασθενειών που περιλαμβάνουν ένα πλήθος παθογόνων καταστάσεων, επηρεάζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως (όπως είναι η νόσος Alzheimer, η πλάγια μυοτροφική σκλήρυνση, η κυστική ίνωση, η συστημική αμυλοείδωση κ.ά.). 


Η ERC PoC χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τη ResQ Biotech στη μελέτη και αποτίμηση των μορίων που έχει ανακαλύψει και που αναπτύσσει ως δυνητικά φάρμακα για την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση σε μοντέλα ποντικού, ώστε να επιλέξει τα πλέον αποτελεσματικά για περαιτέρω ανάπτυξη και να ξεκινήσει η προετοιμασία για χορήγηση -σε πειραματικό επίπεδο- σε ασθενείς στο πλαίσιο κλινικών μελετών στο προσεχές μέλλον.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών