Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Rapid test: Αποκαλυπτικό βίντεο του Alpha για φαρμακοποιούς

7/11/2021 7:10:31 μμ
Όπως καταγγέλθηκε, φαρμακοποιοί πουλούν αρνητικά αποτελέσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σοβαρές καταγγελίες έγιναν πριν από λίγες ημέρες στις ειδήσεις του Alpha για πιστοποιητικά αρνητικών rapid test που εκδίδουν φαρμακοποιοί χωρίς να τα έχουν διενεργήσει και μάλιστα «εξυπηρετούν» τους πολίτες με αποστολή αυτών κατ' οίκον!

Ενώ η πανδημία στη χώρα μας σημειώνει καθημερινά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν από την COVID-19 και την κατάρρευση του συστήματος υγείας, υπάρχουν πολίτες και επαγγελματίες υγείας που στηρίζουν παράνομες αλλά και επικίνδυνες πρακτικές.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι υπάρχουν φαρμακοποιοί που κάνουν εμπόριο και «πουλάνε» τα αποτελέσματα εξ αποστάσεως με τους ανεμβολίαστους πολίτες να καταφεύγουν σε αυτή τη λύση, προκειμένου να μετακινούνται απρόσκοπτα για την εργασία αλλά και για τις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που μιλάει με πλάτη στην κάμερα του Alpha και αναφέρει: 
«Στα φαρμακεία έχουν και δικούς τους γιατρούς και σου λένε, θέλεις δύο, θέλεις τρία, και το κόστος είναι στα 10 ευρώ, χωρίς παρουσία δική σας, χωρίς τίποτα».

Κύκλοι του ΠΦΣ αναφέρουν, μιλώντας στο f.daily, ότι τέτοιες πρακτικές καταδικάζονται απερίφραστα αλλά σίγουρα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου των φαρμακείων, τα οποία με ασφάλεια και εγκυρότητα διεκπεραιώνουν καθημερινά χιλιάδες rapid test σε πολίτες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο