Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Raj Modi: Ο φαρμακοποιός «ήρωας» της Αγγλίας

10/10/2019 3:33:24 μμ
Τον ανακήρυξε έτσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ΝΗS
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Dr Bruce Warner (αριστερά) συγχαίρει τον Raj Modi (δεξιά) για τον ηρωισμό του
Ένας φαρμακοποιός χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από το NHS, καθώς προσέφερε σημαντική βοήθεια σε πλημμυροπαθείς, μετά την κατάρρευση του φράγματος στο χωριό Whaley Bridge της Αγγλίας τον Αύγουστο. Πρόκειται για τον φαρμακοποιό Raj Modi, ο οποίος εργάζεται σε φαρμακείο της περιοχής που εκκενώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας. Ο φαρμακοποιός φαίνεται πως βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους και ευάλωτους ασθενείς, πηγαίνοντάς τους ο ίδιος φάρμακα, ενώ έδινε τον προσωπικό του αριθμό τηλεφώνου σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε σελίδες οργανώσεων στα social media, ώστε να τον καλέσει όποιος χρειαζόταν τη βοήθειά του.

«Απλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, να βοηθήσω όσους μπορώ αλλά και να τους καθησυχάσω ότι δεν θα χάσουν τα φάρμακά τους. Το προσωπικό του φαρμακείου ήταν υπέροχο. Όλοι επικοινώνησαν μαζί μου και μου προσέφεραν βοήθεια και υποστήριξη. Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους της περιοχής και ήταν προφανές για όλους εμάς ότι θα τους βοηθήσουμε. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να βοηθήσουμε τόσο πολύ κόσμο», ανέφερε ο ίδιος ο φαρμακοποιός.
Εξήγησε δε ότι από ένα γειτονικό φαρμακείο της ίδιας αλυσίδας με το δικό τους αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά ασθενών και βοήθησαν τον Raj να εξασφαλίσει ότι οι ασθενείς, που εγκαταστάθηκαν σε ειδικούς χώρους φροντίδας, συνέχισαν κανονικά τη φαρμακοθεραπεία τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το NHS Αγγλίας, την προηγούμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής επικεφαλής των φαρμακοποιών της Αγγλίας, ο Dr Bruce Warner επισκέφθηκε τον Raj Modi σε αναγνώριση της «ηρωικής» του δράσης. Δήλωσε σχετικά:
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Raj νοιάζεται πραγματικά για τους ασθενείς του και την τοπική κοινότητα, βάζοντας τη δική του ασφάλεια στην άκρη για να φροντίσει εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αντιπροσωπεύοντας τις αξίες του NHS. Ο Raj και όλη η ομάδα αξίζει να αναγνωριστεί, όχι μόνο για τις πράξεις τους στην πλημμύρα αλλά και για τη σημαντική τους προσφορά στη δουλειά κάθε μέρα».

Ο Raj πρόσθεσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι επαγγελματίας υγείας και πιστεύω ότι το σύστημα υγείας μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, γεμάτο από ανθρώπους που θα είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο στη θέση μου». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ποια η θέση της σε έναν χώρο που συνδυάζει την επιστήμη με την επιχειρηματικότητα
Επικεντρώνεται στην παραγωγή εμβολίων και στην ανταπόκριση σε μελλοντικές πανδημίες






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης