Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς

22/2/2024 6:45:24 πμ
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η RAFARM συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της, με τις συνεχείς επενδύσεις, την εξωστρέφεια, τον προσανατολισμό στην καινοτομία και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια και τις δράσεις ΕΚΕ να αποτελούν βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η εταιρεία με αφορμή την επέτειο καθιερώνει τη «Δωρεά Ν. Ρασσιάς» που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και της έρευνας από την πανεπιστημιακή κοινότητα.


Φέτος, στηρίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες ΕΡΜΗΣ για την υλοποίηση του καινοτόμου θεραπευτικού προγράμματος για ΑΜΕΑ, NIRVANA. Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό σύστημα που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει την κινητική και γνωστική αποκατάσταση σε ασθενείς με νευροκινητικές διαταραχές, παρέχοντας στους ασθενείς απόλυτη ελευθερία κινήσεων.


Ο πρόεδρος και ιδρυτής της RAFARΜ Νικόλαος Ρασσιάς, δήλωσε: «Η ιστορία της RAFARM έχει πρωταγωνιστές το όραμα, το θάρρος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και τη μεθοδικότητα που διακρίνουν τους ανθρώπους της. Το ορόσημο των 50 χρόνων δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε πίσω, αλλά και για να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό να αναπτύσσουμε και να παράγουμε υψηλής ποιότητας και τεχνογνωσίας φάρμακα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο και να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».


Το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα NIRVANA προσφέρει βιβλιοθήκη ασκήσεων καθώς και ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες αξιολόγησης της πορείας/θεραπείας κάθε ωφελούμενου. Η υψηλού επιπέδου πρωτοποριακή εκπαίδευση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κλινικούς γιατρούς και διαθέτει δεκάδες κατηγορίες ασκήσεων με διαφορετικούς στόχους (Κινητική Θεραπεία, Γνωσιακή Θεραπεία) και για διαφορετικά τμήματα σώματος. 


Το πρόγραμμα NIRVANA πρότεινε ο Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΡΜΗ, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος κλάδου Πληροφορικής & Καινοτόμων Τεχνολογιών, Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. H ομάδα εκπαιδευτών του ΕΡΜΗ θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία για εκπαίδευση και εφαρμογή θεραπειών προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε ωφελούμενου ΑμΕΑ με συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομαδιαίων συνεδριών. Η πορεία-θεραπεία κάθε ωφελούμενου θα αξιολογείται κάθε τρίμηνο.

Προς τιμήν του δωρητή, η αίθουσα NIRVANA πήρε το όνομα του Ιδρυτή και Προέδρου της RAFARM, Ν. Ρασσιά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών