Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πυρά Κ. Θεοδοσιάδη κατά υφυπουργού Ανάπτυξης για το βρεφικό γάλα

26/10/2012
Κατηγορίες κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, ότι «φούσκωσε» τις τιμές πώλησης του γάλακτος πρώτη βρεφικής ηλικίας από τα φαρμακεία ώστε να στηρίξει την απόφασή του, να πωλείται το γάλα και από τα σούπερ μάρκετ, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Κατηγορίες κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, ότι «φούσκωσε» τις τιμές πώλησης του γάλακτος πρώτη βρεφικής ηλικίας από τα φαρμακεία ώστε να στηρίξει την απόφασή του, να πωλείται το γάλα και από τα σούπερ μάρκετ, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδοσιάδης, έχει διαπιστώσει ότι πολλά φαρμακεία πωλούν φθηνότερα ή στις ίδιες τιμές το βρεφικό γάλα.

Ο κ. Σκορδάς χαρακτήρισε «αδιανόητη» την απαίτηση των φαρμακοποιών να υιοθετηθεί η ακριβή λύση για το βρεφικό γάλα, ενώ μιλώντας στο ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι η τιμή του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας αυξήθηκε όταν η διάθεσή του άρχισε να γίνεται και πάλι αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Ο κ. Σκορδάς κατέληξε λέγοντα πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να πέσουν οι τιμές, χωρίς να υπολογίζει συντεχνίες και μικροσυμφέροντα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε στην δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τις τιμές του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας όταν διατίθεντο αποκλειστικά από τα φαρμακεία και τις φθηνότερες τιμές κατά 20% όταν άρχισε να διατίθεται από τα σούπερ μάρκετ.

 


Αναλυτικά ο πίνακας ΕΔΩ

 


Πηγή: skai.gr



Σχετικά θέματα:


25/10/2012 - Π.Φ.Σ.: «Πολιτικά απαράδεκτες οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της