Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πτώση σημειώνουν οι βάσεις εισαγωγής για τις φαρμακευτικές σχολές

28/8/2018 10:08:14 πμ
Αναλυτικά τα μόρια εισαγωγής στις 3 σχολές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα μόρια εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018. Οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τα 4 αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

'Ανοδος για τις παιδαγωγικές σχολές και πτώση για τις ιατρικές

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, την πιο θεαματική άνοδο σημείωσαν οι παιδαγωγικές σχολές, με άνοδο τουλάχιστον 1.000 μορίων για κάθε σχολή. Οι ιατρικές σχολές σημείωσαν πτώση, ενώ οριακές μεταβολές παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στις πολυτεχνικές και τις νομικές σχολές.

Οι βάσεις για τις φαρμακευτικές σχολές

Στην ίδια «μοίρα» με τις ιατρικές σχολές είναι φέτος και οι φαρμακευτικές σχολές της χώρας, αφού σημειώνουν πτώση στα μόρια εισαγωγής τους.

Αναλυτικά:

  • Η Φαρμακευτική της Αθήνας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) «πέφτει» ελαφρώς στα 18.198 μόρια σε σύγκριση με 18.499το 2017.
  • Η Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) επίσης παρουσιάζει πτώση: Φέτος τα μόρια είναι 18.193, ενώ το 2017 ήταν 18.480.
  • Η Φαρμακευτική Πάτρας (Πανεπιστήμιο Πατρών) «πέφτει» στα 18.008 από 18.352που ήταν πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι το 2017 οι Φαρμακευτικές ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2016, με τις μικρές όμως διαφορές να είναι προς τα πάνω.

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ανοίγει φέτος το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με 22 τμήματα που σημείωσαν πάνω από 10.000 μόρια. Ξεχωρίζουν τα τμήματα Φυσικοθεραπείας (17.023 μόρια), Εργοθεραπείας (16.473 μόρια), Κοινωνικής Εργασίας (16.284 μόρια), Μαιευτικής (15.490 μόρια) και Νοσηλευτικής (15.462 μόρια).

GDPR στα σχολεία

Σήμερα Τρίτη 28/8/2018, αναμένεται να αναρτηθούν οι βάσεις και σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Ωστόσο, λόγω του νέου κανονισμού περί Προσωπικών Δεδομένων, καταργείται από φέτος η ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων (όπως είχε καταργηθεί παλιότερα και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας). Στα σχολεία θα αναρτηθούν μόνο οι κωδικοί των επιτυχόντων και όσοι τον έχουν ξεχάσει, θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία των σχολείων. Αντίστοιχα, καταργείται και η δημοσίευση των ονομάτων των επιτυχόντων στον Τύπο, όπως συνηθιζόταν στην περιφέρεια, σε τοπικές εφημερίδες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας