Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρώτοι σε ηπατίτιδα αλλά χωρίς φάρμακα

18/12/2015 2:52:00 μμ
Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά διεκδικεί η χώρας μας. Ελέω μνημονίου και κρίσης, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία. Μάλιστα τη στιγμή, που εμφανίζεται το άκρως αυτό ανησυχητικό φαινόμενο, ο ΕΟΠΥΥ τσεκουρώνει τα φάρμακα που λαμβάνουν οι χιλιάδες πάσχοντες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ 300.000 συμπολίτες μας είναι φορείς της ηπατίτιδας Β και άλλοι 200.000 είναι φορείς της ηπατίδας C.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β, εκ των οποίων περίπου 350 εκατομμύρια είναι χρόνιοι φορείς.

Όσον αφορά την ηπατίτιδα C, έχει υπολογιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι 200 εκατομμύρια άτομα είναι χρόνιοι φορείς της νόσου.

Φάρμακα με το σταγονόμετρο

Παρ? όλα αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία, στην Ελλάδα του 21αιωνα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» «ο ΕΟΠΥΥ εγκρίνει με το σταγονόμετρο την χορήγηση νέων φαρμάκων στους πάσχοντες, όταν διεθνώς ακολουθείται η πρακτική τα συγκεκριμένα φάρμακα να εγκρίνονται ακόμη και σε όσους ασθενείς έχουν μέτριες βλάβες στο ήπαρ».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, οι οποίοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, η ηπατίτιδα C εξελίσσεται σε σοβαρό χρόνιο νόσημα περίπου στο 80% των ασθενών και χωρίς επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή το 30-50% θα παρουσιάσει κίρρωση ήπατος. Ένα ποσοστό που αγγίζει το 1-5% θα αναπτύξει και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα σε 20 έως 30 έτη.

 



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο η επιστημονική ενημέρωση και ο ρόλος του φαρμακοποιού στην υποστήριξη της γυναίκας
«Με πωλήσεις 8,5 δισ. δολάρια ετησίως θα γίνουμε ηγέτες στην αγορά», υποστηρίζει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Εμβολιαστικά κενά παρατηρούνται στις ευπαθείς ομάδες
Την ανάγκη εξατομικευμένης ενημέρωσης αναδεικνύει ο ΠΣΕΥ
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ουσιαστική υποστήριξη του ΕΚΠΑ και των φοιτητών του
Ανακαίνισε εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής και απένειμε υποτροφίες σε φοιτητές
Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης στις 20 Οκτωβρίου
1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 κινδυνεύουν από κάταγμα
Το νέο χάπι GLP-1 εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ
Πρόκειται για το orforglipron