Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Καθημερινή Health Summit: Σε εξέλιξη 281 μελέτες παγκοσμίως που αφορούν τη mRNA
Η τεχνολογία χαρακτηρίστηκε «επανάσταση»
ΕΦΕΧ: Ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για την αξία της αυτοφροντίδας
Το θέμα συζητήθηκε με την αν. υπουργό Υγείας Α. Γκάγκα

Πρωτοβουλία για την Προώθηση της Παγκόσμιας Υγείας

18/4/2008
Οργανωμένη προσπάθεια βελτίωσης των ιατροφαρμακευτικών παροχών στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο επισκέπτης του ιστότοπου της Πρωτοβουλίας για την Προώθηση της Παγκόσμιας Υγείας μπορεί να ενημερωθεί για τα προγράμματα των συμμετεχόντων φαρμακευτικών εταιρειών και φορέων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τους μελλοντικούς στόχους της Πρωτοβουλίας και για τρέχοντα σημαντικά θέματα υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

Με τη δημιουργία ενός ιστοτόπου στο διαδίκτυο εγκαινιάστηκε στις 16 Απριλίου 2008 η Πρωτοβουλία για την Προώθηση της Παγκόσμιας Υγείας (Global Health Progress Initiative), μια μαζική προσπάθεια βελτίωσης των ιατροφαρμακευτικών παροχών στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη συνεργασία μεταξύ της παγκόσμιας βιομηχανίας φαρμάκου (όπως αυτή αντιπροσωπεύεται από τις διεθνείς ενώσεις φαρμάκου και από τις μεμονωμένες φαρμακευτικές εταιρείες) και των φορέων υγείας (κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών) ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των χορηγών της Πρωτοβουλίας για την Προώθηση της Παγκόσμιας Υγείας περιλαμβάνονται: η Διεθνής Ομοσπονδία Συνδέσμων Παρασκευαστών Φαρμακευτικών Προϊόντων (IFPMA) (στην οποία ανήκουν σύνδεσμοι φαρμακευτικών βιομηχανιών και φαρμακευτικές/βιοτεχνολογικές εταιρείες τόσο από τις προηγμένες οικονομικά χώρες όσο και από τις αναπτυσσόμενες χώρες), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Συνδέσμων (EFPIA) και οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Η.Π.Α. (PhRMA) και του Καναδά (Rx&D). Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης διεθνείς Οργανισμοί Υγείας, ακαδημαϊκοί φορείς, ιατρικά ερευνητικά κέντρα, εθνικοί οργανισμοί φαρμάκων και ελεγκτικοί/ρυθμιστικοί φορείς φαρμάκων.

Βασικοί στόχοι της Πρωτοβουλίας είναι:

1) Η βελτιστοποίηση και η επιτάχυνση της φαρμακευτικής έρευνας για την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση μολυσματικών και άλλων νόσων στις αναπτυσσόμενες χώρες, κάτι το οποίο θα επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία και από συντονισμένες προσπάθειες μεταξύ της βιομηχανίας φαρμάκου και των άλλων φορέων υγείας.

2) Η βελτίωση της διαθεσιμότητας νέων καινοτόμων φαρμάκων στις χώρες στις οποίες υπάρχει ανάγκη για τα φάρμακα αυτά, ένας στόχος που περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν ή φθηνών σκευασμάτων, δωρεάν μαζικούς εμβολιασμούς και την προσφορά άμεσης (επείγουσας) ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

3) Η βελτίωση και η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας, η δημιουργία υποδομών, η επιμόρφωση του υγειονομικού προσωπικού και η παροχή τεχνογνωσίας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

4) Η ανάπτυξη νέων συνεργασιών με μη κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλους φορείς.

Ο επισκέπτης του ιστότοπου της Πρωτοβουλίας για την Προώθηση της Παγκόσμιας Υγείας (http://www.globalhealthprogress.org/) μπορεί να ενημερωθεί για τα προγράμματα των συμμετεχόντων φαρμακευτικών εταιρειών και φορέων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τους μελλοντικούς στόχους της Πρωτοβουλίας και για τρέχοντα σημαντικά θέματα υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δυναμικές επενδύσεις για τους τομείς Υγείας και Συμπληρωμάτων Διατροφής


Σχετικά άρθρα

Ν. Χρηστάκης: 16 τρισ. δολάρια μας έχει κοστίσει μέχρι τώρα η πανδημία
Ομιλία του στο Συνέδριο της Καθημερινής Athens Health Summit
COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως για δύο φάρμακα κατά της COVID-19
Τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν