Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

«Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα»: σημαντική σύμπραξη Ε.Ε. και φαρμακοβιομηχανίας

20/5/2009
Ενίσχυση 15 ανεξάρτητων ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο την πιο έγκαιρη άφιξη νέων ελπιδοφόρων φαρμάκων στην αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σύμπραξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA) με στόχο την προώθηση της φαρμακευτικής έρευνας στην Ευρώπη, αρχίζει να υλοποιείται στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για Καινοτόμα Φάρμακα».

Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την ενίσχυση 15 ερευνητικών προγραμμάτων από την Ε.Ε. με 110 εκατ. € και από τις φαρμακοβιομηχανίες-μέλη της EFPIA με άλλα 136 εκατ. €

Σύμπραξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA) με στόχο την προώθηση της φαρμακευτικής έρευνας στην Ευρώπη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας φαρμάκου, αρχίζει να υλοποιείται στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για Καινοτόμα Φάρμακα».

 

Η συνεργασία της Ε.Ε. και της φαρμακοβιομηχανίας αφορά την από κοινού ενίσχυση (με χρηματικούς και άλλους πόρους) ενός αριθμού ανεξάρτητων ερευνητικών προγραμμάτων επιστημονικών/εκπαιδευτικών οργανισμών, επιστημονικών ιδρυμάτων και φαρμακευτικών εταιρειών μικρού μεγέθους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων.

 

Συγκεκριμένα η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την ενίσχυση 15 ερευνητικών προγραμμάτων (projects) από την Ε.Ε. με 110 εκατ. € και από τις φαρμακοβιομηχανίες-μέλη της EFPIA με άλλα 136 εκατ. €, που περιλαμβάνουν την παροχή τεχνογνωσίας, πληροφοριών, εργαστηριακών εγκαταστάσεων και επιστημονικού προσωπικού. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση συνεργασίας αυτού του μεγέθους και «μοιράσματος» πόρων-γνώσεων μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών της Ευρώπης, με κοινό στόχο τον προσδιορισμό των «εμποδίων» που καθυστερούν την έγκαιρη άφιξη νέων φαρμάκων στην αγορά, τον εντοπισμό νέων στόχων για ελπιδοφόρα σκευάσματα και νέων ουσιών, την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου στην διαδικασία της έρευνας & ανάπτυξης και τελικά την πιο άμεση διαθεσιμότητα των νέων φαρμάκων στους ασθενείς που τα χρειάζονται.

 

Τα 15 ερευνητικά προγράμματα τα οποία θα ενισχυθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την EFPIA, θα προωθήσουν την κατανόηση μιας σειράς βασικών θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση του διαβήτη, του πόνου, του άσθματος και των ψυχιατρικών διαταραχών ενώ θα συμβάλλουν στην βελτίωση των πρακτικών και των μεθόδων της φαρμακοεπαγρύπνησης. Έως τον Νοέμβριο του 2009 προβλέπεται η επιλογή μερικών ακόμη επιστημονικών προγραμμάτων με αντικείμενο την έρευνα γύρω από τον καρκίνο, τις μολυσματικές ασθένειες και τις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο


Σχετικά άρθρα

Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN
ΠΑΣΥΠΥ: Το ασφυκτικό clawback κόβει το οξυγόνο των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στην υγιή επιχειρηματικότητα του κλάδου των προμηθευτών υγείας, σύμφωνα με το Σύλλογο
Νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας
Επικεφαλής ο Α. Πλεύρης και η Α. Γκάγκα
ΠΟΕ: Καμία συμφωνία για την άρση της πατέντας των εμβολίων Covid-19
Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 164 μέλη του Οργανισμού