Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα ΣΦΕΕ Patient Think Tank

5/12/2023 11:24:07 μμ
Παρουσιάστηκε το «Ταξίδι του φαρμάκου» από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι και τις κλινικές μελέτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του ΣΦΕΕ με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ Patient Think Tank, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και στελέχη του Συνδέσμου και των εταιρειών μελών του. 


Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το «Ταξίδι του φαρμάκου» από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι και τις κλινικές μελέτες. 


Η Ιατρική Διευθύντρια της AbbVie Τίνα Ανταχοπούλου και ο Ιατρικός Διευθυντής της Boehringer-Ingelheim Νίκος Νίκας ανέλυσαν την έρευνα και την ανάπτυξη των νέων φαρμάκων και τις φάσεις των κλινικών μελετών, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη συντείνει στη βιοϊατρική έρευνα, με το 60% της χρηματοδότησης σε αυτή να προέρχεται από τη φαρμακοβιομηχανία. Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότερα από 18.500 φάρμακα υπό ανάπτυξη παγκοσμίως, ενώ το κόστος ανάπτυξης ενός φαρμάκου αντιπροσωπεύει σημαντική οικονομική πρόκληση.


Ο Διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ και συντονιστής της ομάδας κλινικών μελετών του ΣΦΕΕ Γιάννης Χονδρέλης παρουσίασε τι συμβαίνει σήμερα με τις κλινικές μελέτες, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Οι κλινικές μελέτες αποτελούν πολύτιμο πυλώνα για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας των ασθενών, επιφέροντας σημαντικά οφέλη καταρχήν στους ασθενείς.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διεξήχθη διαδραστική και ουσιαστική συζήτηση, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναλύθηκαν διάφορα θέματα σε βάθος, ενώ αναδείχθηκε έντονα η σπουδαιότητα της ενίσχυσης των διαύλων αμφίδρομης επικοινωνίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενδέχεται να σχετίζεται με οπτική νευροπάθεια
Οκτώ βραβεύσεις και αναγνώριση ως «Patient Partnerships Company of the Year»






Σχετικά άρθρα

Peifasyn Academy: Το πρώτο Live Webinar της χρονιάς είναι γεγονός
Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας & τον ρόλο του φαρμακοποιού στη διαχείριση βάρους
Οι 4 κυρίαρχες τάσεις της φαρμακοβιομηχανίας το 2025
Οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις από τις μελέτες της αγοράς
Boehringer Ingelheim: Επενδύει σε νέας γενιάς αντικαρκινικές θεραπείες
Μέσω συμφωνίας 1,3 δισ. δολαρίων με τη Synaffix
Bristol Myers Squibb: Ευρωπαϊκή έγκριση για τον συνδυασμό nivolumab με ipilimumab
Είναι πρώτης γραμμής θεραπεία για τον ορθοκολικό καρκίνο