Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για καθολική συνταγογράφηση

11/10/2011
«Να συνταγογραφούν όλοι οι γιατροί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, να μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του νέου Οργανισμού, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κ. Βουδούρη, του ζήτησαν να επεκταθεί το συνταγολόγιο που ισχύει για τους 15 χιλιάδες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν όποιον γιατρό αυτοί επιθυμούν, ανεξάρτητα αν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, για να τους εξετάζει και να γράφει τα φάρμακά τους.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την πιστοποίηση των γιατρών από τον Οργανισμό. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η πρόταση του Ι.Σ.Α. θα συζητηθεί αύριο στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγή: Καθημερινή (10/10/2011)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκαθαρίζει ότι οι φαρμακοποιοί ουδέποτε επιδίωξαν να διαθέσουν παιδιατρικά εμβόλια άνευ συνταγής
Mε εξειδικευμένες beauty experts






Σχετικά άρθρα

Ο ΠΦΣ απαντά στην επίθεση των παιδιάτρων
Ξεκαθαρίζει ότι οι φαρμακοποιοί ουδέποτε επιδίωξαν να διαθέσουν παιδιατρικά εμβόλια άνευ συνταγής
ΠΦΣ & Eurobank: Ξεκινά το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης φαρμακείων
Αφορά την κάλυψη από φυσικές καταστροφές
Επανεκλέχτηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης στον Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας
«Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μού δίνει τη δύναμη να συνεχίσω», δήλωσε ο ίδιος
Ελέγχους και σε φαρμακεία ζητούν οι παιδίατροι
Για τις σοβαρές ελλείψεις στα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου