Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πρωταθλήτρια στο κάπνισμα παραμένει η Ελλάδα

3/8/2010
Η χώρα μας παραμένει «πρωταθλήτρια» στο κάπνισμα, ενώ οι Ελληνίδες κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στο κάπνισμα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Παρά το γεγονός ότι από την 1η Σεπτεμβρίου επανέρχεται «δριμύτερη» η απαγόρευση του καπνίσματος και μάλιστα θα αφορά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, η χώρα μας παραμένει «πρωταθλήτρια» στο κάπνισμα, ενώ οι Ελληνίδες κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στο κάπνισμα.
Την ανησυχητική αυτή για τη χώρα μας διαπίστωση έκανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Harvard Gregory Connoly, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard. Το μνημόνιο αυτό προβλέπει τη συνεργασία των δύο πλευρών στα εξής τρία σημεία:

• Στην εφαρμογή των πολιτικών ενάντια στο κάπνισμα, μέσω της χάραξης μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, με τη διενέργεια ερευνών που οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα και στατιστικά στοιχεία.
• Στη διοργάνωση συνεδρίων και στην εκπαίδευση γιατρών, εκπαιδευτικών, εποπτών Υγείας και όλων όσοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του νόμου.
• Στην προσπάθεια αλλαγής της υπάρχουσας νοοτροπίας και στη διαμόρφωση μιας αντικαπνιστικής συνείδησης που πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία.
Να σημειωθεί ότι τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ στις 20 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως η ενημερωτική αντικαπνιστική εκστρατεία.

Όπως δήλωσε στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης η υπουργός Υγείας κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος που θα εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου δεν αποτελούν απλώς μια πολιτική απόφαση. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και γι’ αυτό η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω και της διεθνούς εμπειρίας στο θέμα, είναι κρίσιμη. Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλο, τον κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Dr. Julio Frenk και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθηγητή κ. Μπεσμπέα.


Πηγή: Medvoi 365


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Μιλάμε ανοιχτά - θεραπεύουμε αποτελεσματικά»






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit