Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Πρωταθλήτρια στο κάπνισμα παραμένει η Ελλάδα

3/8/2010
Η χώρα μας παραμένει «πρωταθλήτρια» στο κάπνισμα, ενώ οι Ελληνίδες κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στο κάπνισμα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Παρά το γεγονός ότι από την 1η Σεπτεμβρίου επανέρχεται «δριμύτερη» η απαγόρευση του καπνίσματος και μάλιστα θα αφορά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, η χώρα μας παραμένει «πρωταθλήτρια» στο κάπνισμα, ενώ οι Ελληνίδες κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στο κάπνισμα.
Την ανησυχητική αυτή για τη χώρα μας διαπίστωση έκανε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Harvard Gregory Connoly, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard. Το μνημόνιο αυτό προβλέπει τη συνεργασία των δύο πλευρών στα εξής τρία σημεία:

• Στην εφαρμογή των πολιτικών ενάντια στο κάπνισμα, μέσω της χάραξης μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, με τη διενέργεια ερευνών που οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα και στατιστικά στοιχεία.
• Στη διοργάνωση συνεδρίων και στην εκπαίδευση γιατρών, εκπαιδευτικών, εποπτών Υγείας και όλων όσοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του νόμου.
• Στην προσπάθεια αλλαγής της υπάρχουσας νοοτροπίας και στη διαμόρφωση μιας αντικαπνιστικής συνείδησης που πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία.
Να σημειωθεί ότι τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ στις 20 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως η ενημερωτική αντικαπνιστική εκστρατεία.

Όπως δήλωσε στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης η υπουργός Υγείας κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος που θα εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου δεν αποτελούν απλώς μια πολιτική απόφαση. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και γιΆ αυτό η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω και της διεθνούς εμπειρίας στο θέμα, είναι κρίσιμη. Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλο, τον κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Dr. Julio Frenk και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθηγητή κ. Μπεσμπέα.


Πηγή: Medvoi 365


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοϋπάλληλοι ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση


Σχετικά άρθρα

Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά
Ένωση Βιοπαθολόγων: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της χρήσης των self tests
Οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι επικίνδυνες, σύμφωνα με την πρόεδρο Χ. Νικολάου
Δ. Μιχαηλίδου: Το 2021 θα εκπονήσουμε σχέδιο 2 δισ. ευρώ για την κοινωνική πολιτική
Η υφυπουργός εργασίας συμμετείχε στη συζήτηση για τη δημόσια υγεία και την οικονομία που διοργάνωσε το ACG Institute
Η πανδημία και οι μειωμένοι εμβολιασμοί οδηγούν την ΕΕ στο «zombification»
Οι κίνδυνοι που αναδεικνύει η ProfitLevel