Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Προστασία του μητρικού θηλασμού μέσα στα νοσοκομεία ζητούν οι παιδίατροι

16/5/2017 1:38:19 μμ
Με αφορμή περιστατικό θηλάζουσας μητέρας που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής προτείνει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι σχετικές ενέργειες (έκδοση εγκυκλίου-οδηγίας) που θα αποβλέπουν στην προστασία και στη συνέχιση του μητρικού θηλασμού για τις νοσηλευόμενες θηλάζουσες γυναίκες στα ελληνικά νοσοκομεία, εφόσον επιτρέπεται από την κατάσταση της υγείας τους, τη φαρμακευτική τους αγωγή και εν γένει από το ιατρικό τους πρόβλημα.

Παράλληλα συστήνουν να προσδιοριστεί και να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος σε όλα τα νοσοκομεία, όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους.


Η πρόταση αυτή έρχεται με αφορμή περιστατικού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με μητέρα βρέφους 7 μηνών που είχε επιλέξει τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά εισήχθη εκτάκτως στην ΩΡΛ κλινική για νοσηλεία αρκετών ημερών. Αυθημερόν επισκέφθηκε την κλινική μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, ο οποίος με τους θεράποντες γιατρούς της κλινικής συζήτησαν τον τρόπο που η μητέρα θα είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να θηλάζει το μωρό της.


Σύμφωνα με την επιστολή, υπήρξε εξαιρετική κατανόηση και άμεση ανταπόκριση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της ΩΡΛ κλινικής, με αποτέλεσμα (και εφόσον στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος θηλασμού και η κατάσταση της γυναίκας το επέτρεπε), της δόθηκε η άδεια να μεταβαίνει στο σπίτι της, να θηλάζει το μωρό της και να επιστρέφει στο νοσοκομείο για τη θεραπεία της.

Επιπλέον οι θεράποντες γιατροί είχαν ήδη χορηγήσει στη μητέρα φαρμακευτική αγωγή συμβατή με το μητρικό θηλασμό.

Η Ένωση, μέσω της εν λόγω επιστολής, συγχαίρει τη διευθύντρια, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΩΡΛ κλινικής του νοσοκομείου, για όλες τις αποφάσεις και κινήσεις που έκαναν για τη θηλάζουσα μητέρα.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο μητρικός θηλασμός δεν αποτελεί μόνο αναφαίρετο προστατευόμενο δικαίωμα της μητέρας, αλλά την καλύτερη και πολυτιμότερη προσφορά τροφής προς το βρέφος. Παρά τη μεγάλη σημασία που έχει ο μητρικός θηλασμός στην ανθρώπινη υγεία, φαίνεται ότι ακόμα υπάρχουν αρκετά εμπόδια και δυσκολίες για τη στήριξη και τη συνέχισή του…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους