Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προσωπικός γιατρός: Ανησυχούν οι φαρμακοποιοί για το μικρό αριθμό των ιδιωτών ιατρών στην Αττική

29/8/2022 6:37:38 μμ
Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εγγραφές των πολιτών στην πλατφόρμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από 1η Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό, ενώ το πρόγραμμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη. Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως αυτή τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ιδιώτες, ωστόσο για την Αττική οι εγγεγραμμένοι ιδιώτες ιατροί είναι μόνο 500. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε ακριβώς τα φαρμακεία θα ενταχθούν στις δομές εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, μερίδα φαρμακοποιών εκφράζει τις ανησυχίες τους για τον μικρό αριθμό των γιατρών που θα είναι διαθέσιμοι για τους πολίτες και τα συνεπαγόμενα προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει «ποινές» για όσους δεν εγγραφούν στην πλατφόρμα, οι οποίες είναι από 1/10: πρόσθετη συμμετοχή κατά 10% στη φαρμακευτική δαπάνη και στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, αυξημένες τιμές κατά 10% στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές. Από 01/01/2023 τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται κατά 20% για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές. Όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό από 1.9.2023 και δεν θα έχουν παραπεμπτικά, δεν θα έχουν προτεραιότητα για να επισκεφθούν γιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να μοιράζονται δίκαια στους φαρμακοποιούς
Ο Σύλλογος Γυναικών Αρτέμιδος «Αλληλεγγύη» μαζεύει υπογραφές


Σχετικά άρθρα

Αναπτύχθηκε ρομπότ-φαρμακείο που λειτουργεί πλήρως αυτόνομα
Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας