Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΦΥΚ: Η διανομή τους από τα φαρμακεία επεκτείνεται και για τα φάρμακα αυτοάνοσων παθήσεων
Ανακοίνωση από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Προκλήσεις στην αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των υπό ανάπτυξη mRNA εμβολίων για την COVID-19
Δρ Έλενα Μουρελάτου, Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πρόσκληση της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας

6/6/2013 8:27:04 πμ
«Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΗ Πανελλήνια Φαρμακευτική συμμαχία δημιουργεί νέα παράταξη και καλεί τους φαρμακοποιούς να αγωνιστούν στο πλάι τους για να διασωθεί το φαρμακείο και να αναβαθμιστεί ο Π.Φ.Σ.

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

Συνάδελφοι,

Η αφαίμαξη πόρων και ύλης από τα φαρμακεία μας συνεχίζεται αμείωτη, ο επιστημονικός μας ρόλος αμφισβητείται, η καθημερινότητά μας έχει γίνει αφόρητη. Από την είσοδο της κρίσης στη χώρα μας έως και σήμερα, το ελληνικό φαρμακείο είναι ο κλάδος που δέχθηκε από τα πιο σκληρά και ανελέητα χτυπήματα μέσα από τη λαίλαπα των επώδυνων μέτρων που επεβλήθησαν στην ελληνική κοινωνία.


Η ελεύθερη πτώση που καταγράφει ο κλάδος μας σε όλους τους τομείς είναι ολοκληρωτική. οικονομική, θεσμική, συνδικαλιστική και συλλογικού ηθικού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα ασυγκράτητη. Συνεπώς, η αλλαγή συμπεριφοράς και πλεύσης όχι μόνο των πρωτοβάθμιων αλλά και του Δευτεροβάθμιου Συλλογικού μας οργάνου (ΠΦΣ), που μεταξύ άλλων θα απορρέει μέσα από νέα πρόσωπα με νέες ιδέες και οράματα, είναι η επιθυμία των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα.

Ο κλάδος δεν εκπροσωπείται επαρκώς και αρκείται στωϊκά σε ένα απολιθωμένο μοντέλο συνδικαλισμού, με ανεπαρκή - κομματικοποιημένη τακτική επίλυσης των ζητημάτων μας, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα επιτυχών δράσεων. Ο ενθουσιασμός αποθαρρύνεται. Η πείρα αδυνατεί να καθοδηγήσει. Ο «χρωματισμός» αρνείται να ξεθωριάσει. Η τρομοκρατία επιβάλλεται...

Οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με κορύφωση την μετατροπή του Π.Φ.Σ. σε «γραφείο τύπου» του ΕΟΠΥΥ, λειτουργώντας ως άτυπος, εφησυχαστικός και παραπληροφοριακός κρατικός μηχανισμός, αποδεικνύουν τις προθέσεις αυτών που οδήγησαν τον κλάδο στη σημερινή κατάσταση αποδυνάμωσης και απαξίωσης.


Εκ των πραγμάτων είναι πλέον απαραίτητη η δημιουργία μιας νέας παράταξης, ανοικτής μεν στα κελεύσματα των καιρών αλλά και ικανής να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου και να ξαναδώσει όραμα και προοπτική εκσυγχρονισμού και δημιουργικής εξέλιξης στο ελληνικό φαρμακείο. Μιας παράταξης απαλλαγμένης από την παρουσία όλων όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην κατρακύλα του κλάδου, συμμετείχαν σε όλες τις «μεθόδους» απαξίωσής του και προσπάθησαν με λύσσα να μας κρατήσουν αλυσοδεμένους με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Μιας παράταξης που θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας αμφίδρομα επωφελούς συνεργασίας με το Κράτος, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να μας αντιμετωπίσει ξανά ως συνεργάτες στις προσπάθειές του…!

Οφείλουμε, με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, να διεκδικήσουμε μαζί τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, που προϋποθέτει την ουσιαστική παρουσία και τη δυναμική σας παρέμβαση στο συνδικαλιστικό «γίγνεσθαι» του κλάδου.


Μαζί θα αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα για να διασώσουμε το φαρμακείο σήμερα,

Μαζί θα γυρίσουμε σελίδα προς το φαρμακείο του αύριο,

Μαζί θα αναβαθμίσουμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο σε …

"Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία”!

Σας καλούμε όλους μαζί μας!

Χωρίς κομματικές ταυτότητες

Χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς ή περιορισμούς

Χωρίς αδράνεια και μεμψιμοιρία για τα λάθη του παρελθόντος

για ένα κοινό αύριο, για μια κοινή πορεία, που θα διασφαλίζει και θα εξελίσσει την ύπαρξή μας, ενώ παράλληλα θα αναγεννήσει την αισιοδοξία μας μέσα από ρεαλιστικούς στόχους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο που εξυπηρετεί τα εργαστηριακά μαθήματα σε περιόδους πανδημίας
Εγκαινιάζει ο Σύλλογος 95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Live εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς
Και τα δεδομένα των ΜΣΑΦ και της Ιβουπροφαίνης στη νόσο Covid-19
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου