Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Προσφυγή των Εργοθεραπευτών κατά της κυβέρνησης

3/1/2019 11:22:16 πμ
Καταγγέλλουν πως εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε νομικές ενέργειες αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών, με στόχο να προστατεύσει τη βιωσιμότητα ολόκληρου του επαγγελματικού κλάδου, που απειλείται ευθέως από τις παράνομες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, καθώς – μέσω του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)– ανοίγει σκανδαλωδώς ο δρόμος για τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών ειδικής αγωγής προς όφελος μεγάλων αλυσίδων και μονάδων υγείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Εργοθεραπευτές.


Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΣΕ κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση, με σκοπό την ακύρωση των διατάξεων του νέου ΕΚΠΥ, που επιτρέπουν σε δευτεροβάθμιες δομές περίθαλψης (όπως τα Κέντρα Αποκατάστασης Αναπήρων) να πραγματοποιούν μεμονωμένες πράξεις εργοθεραπείας, πράξεις που εντάσσονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, κατά παράβαση της υπάρχουσας νομοθεσίας, με σκοπό την παράκμαψη των ιδιωτών εργοθεραπευτών.


Στην πρόσφατη τροποποίηση του ΕΚΠΥ αναγράφεται ότι: «στα ΚΑΑ ανοιχτής περίθαλψης δύνανται να διενεργούνται και μεμονωμένες πράξεις ειδικής αγωγής μέσω ειδικής σύμβασης, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες». Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτονται οι ιδιώτες εργοθεραπευτές και οι ασφαλισμένοι κατευθύνονται ξεκάθαρα προς τα ΚΑΑ, με τον ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί σαν έμμεσος διαφημιστής τους.


Με την ασκηθείσα αίτηση ακυρώσεως, ο ΠΣΕ επιχειρεί να αναδείξει τον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα των επίμαχων διατάξεων, επιδιώκοντας την οριστική ακύρωσή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική πλατφόρμα που συνδέει τα φαρμακεία με τους καταναλωτές
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο