Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρόσβαση σε όλους στον εμβολιασμό Covid-19

13/4/2022 3:00:19 πμ
Η νέα δράση της κυβέρνησης για τη μείωση της διασποράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την πρωτοβουλία για την πρόσβαση όλων των ευάλωτων πολιτών στα εμβόλια για τη νόσο Covid-19 αποφάσισε η κυβέρνηση ώστε να προστατευτεί η υγεία τους αλλά και να περιοριστεί η νόσος.

Ειδικότερα, ο καθολικός εμβολιασμός αφορά: α) ημεδαπούς και αλλοδαπούς άστεγους, β) υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως νομιμότητας διαμονής, γ) μετακινούμενους πληθυσμούς, δ) άτομα με προβλήματα εξάρτησης από ουσίες ή απεξαρτημένα άτομα, ε) ομάδες πληθυσμού με περιορισμένη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, στην κοινωνική και οικονομική ζωή. 

Η πρωτοβουλία στηρίζεται σε δύο άξονες: 1) Εμπλοκή των ΟΤΑ Α' Βαθμού στην έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ για τον εμβολιασμό (ΠΑΜΚΑ) και Πιστοποιητικού εμβολιασμού μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και των Κέντρων Κοινότητας. 2) Συνεργασία με Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στον εμβολιασμό των ευάλωτων κατηγοριών πληθυσμού. 

Ήδη η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας έχει εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πατήστε εδώ) καλώντας τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στη διαδικασία εμβολιασμού. Η ανταπόκριση των ΜΚΟ και η έως τώρα συνεργασία τους στο εν λόγω εγχείρημα είναι πολύ σημαντική.

Ο εμβολιασμός των ευάλωτων προσώπων θα γίνεται είτε στα πολυιατρεία των Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών είτε μέσω Κινητών Μονάδων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους