Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε παιδιά κατά τη διάρκεια έλλειψης του Myozyme

28/1/2009
Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΕΑ)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η Επιτροπή για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) συνιστά να δίνεται σε βρέφη, παιδιά και εφήβους πρόσβαση κατά προτεραιότητα στο Myozyme (αλγλυκοσιδάση άλφα) της Gemzyme, κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης έλλειψης προμήθειας του φαρμάκου μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Η σύσταση αυτή στοχεύει στη διασφάλιση ότι αυτοί οι ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν Myozyme, ενόσω η εταιρεία επιλύει το πρόβλημα προμήθειας που αντιμετωπίζει.

Η έλλειψη προμήθειας προκλήθηκε από την απαίτηση για αύξηση της τρέχουσας ικανότητας παραγωγής του Myozyme, καθώς επίσης και από προβλήματα σε κάποια στάδια της παραγωγής του φαρμάκου. Ενόσω τα προβλήματα αυτά διερευνώνται και η εταιρεία προχωρά στην επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής, οι προσωρινές συστάσεις για τη θεραπεία θα βοηθήσουν τους ιατρούς να διαχειριστούν πιθανές διακοπές στη προμήθεια.

Το Myozyme χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με νόσο του Pombe, μια σπάνια, κληρονομική διαταραχή λόγω ενζυμικής ανεπάρκειας. Η νόσος του Pombe οδηγεί σε προοδευτική εναπόθεση γλυκογόνου σε συγκεκριμένους ιστούς, ιδιαίτερα στην καρδιά και άλλους μυς. Συνέπεια αυτού είναι ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και συμπτωμάτων, που συμπεριλαμβάνουν διόγκωση της καρδιάς, αναπνευστικές δυσκολίες και μυϊκή αδυναμία. Όταν η πάθηση εμφανίζεται σε μικρή ηλικία (πρόωρη έναρξη), εξελίσσεται ταχέως και αποβαίνει μοιραία χωρίς αγωγή. Η νόσος του Pompe μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σε ενήλικες (καθυστερημένη έναρξη), οπότε εξελίσσεται με πιο αργό ρυθμό και είναι λιγότερο απειλητική για τη ζωή.

Το εγκεκριμένο θεραπευτικό σχήμα για το Myozyme είναι μία έγχυση κάθε δύο εβδομάδες. Καθώς οι ασθενείς με πρόωρη έναρξη εμφανίζουν την πιο ταχεία εξέλιξη της νόσου και κινδυνεύουν από σοβαρά μακροχρόνια αναπτυξιακά προβλήματα, η CHMP συνιστά ότι:

  • Τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να συνεχίσουν τη θεραπεία με Myozyme χωρίς καμία διακοπή. Νέες θεραπείες πρέπει να ξεκινούν χωρίς περιορισμό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.
  • Οι ενήλικες δεν πρέπει να ξεκινούν νέες θεραπείες με Myozyme. Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων προμήθειας οι συνταγογράφοι ιατροί πρέπει να εξετάσουν την προσωρινή διακοπή της αγωγής σε ενήλικες ήδη υπό θεραπεία εκτός από την περίπτωση ασθενών στους οποίους η διακοπή μπορεί να έχει συνέπειες απειλητικές για τη ζωή.

Οι συστάσεις αυτές είναι προσωρινές και δε μεταβάλλουν τις ισχύουσες εγκεκριμένες Πληροφορίες Προϊόντος για το Myozyme. Η εφαρμογή των συστάσεων ισχύει μέχρι την επίλυση των προβλημάτων προμήθειας από την εταιρεία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας