Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Πρόγραμμα υποστήριξης ανεξάρτητων φαρμακείων σε απομακρυσμένες περιοχές

27/4/2023 1:48:40 πμ
Υλοποιείται από μεγάλη επιχείρηση των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ενίσχυση των μονοεδρικών φαρμακείων και αυτών που λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές προσφέρει εταιρεία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες PBM επιχειρήσεις της χώρας, την Express Scripts (ο ρόλος της είναι να διαπραγματεύεται τιμές φαρμάκων και υπηρεσιών φαρμακείων, rebates κ.ά. ως μεσολαβητής μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, φαρμακείων και φαρμακευτικών επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, θα επεκτείνει το ρόλο χιλιάδων ανεξάρτητων φαρμακοποιών, θα αποζημιώνει την παροχή υπηρεσιών (ενδεικτικά: εμβολιασμούς, τεστ γρίπης/στρεπτόκοκκου/σακχάρου, συμβουλευτική για διακοπή καπνίσματος και καλή διατροφή, αντιμετώπιση καταχρήσεων φαρμάκων κ.ά.), θα αυξήσει τις επιστροφές χρημάτων και θα επιβραβεύει όσα φαρμακεία έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα θα τους δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δίκτυο φαρμακείων της.

Εκτός από την επιχειρηματική ανάπτυξη για τα φαρμακεία, η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας. «Τα ανεξάρτητα φαρμακεία μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τη διανομή των φαρμάκων. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ίδιας ποιότητας και τιμής με τους πολίτες των μεγάλων πόλεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας