Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προβληματισμός για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone στις Κυκλάδες

27/2/2023 2:44:35 πμ
«Πρέπει να ενημερωθούμε για τις προϋποθέσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου Ι. Ρούσσος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο Φ.Σ. Κυκλάδων για τα όσα ανακοινώθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις ψηφιακές εφαρμογές που έχει ξεκινήσει να δημιουργεί η Amazon Web Services στο νησί της Νάξου και αφορούν μεταξύ άλλων τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone από και προς τα μικρά νησιά. Για τη δυνατότητα αυτή μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, κάνοντας λόγο για ένα συντονισμό των τοπικών φορέων προκειμένου να καθοριστούν οι ανάγκες και στη συνέχεια να τις συνδέσουν με την Amazon Web Services.

Αν και τα σχέδια αυτά δείχνουν να έχουν ενδιαφέρον, όσον αφορά τη διακίνηση φαρμάκων, υπάρχει μια σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών που πρέπει να απαντηθούν και να αντιμετωπιστούν, όπως αν θίγεται ο κλάδος του φαρμακείου που είναι ο μοναδικός επίσημος υπεύθυνος για την παράδοση φαρμάκων στους ασθενείς.

Μιλώντας στο f.daily, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος αποκάλυψε πως δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το θέμα, ενώ δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Τα φάρμακα πρέπει να δίνονται δια χειρός φαρμακοποιού. Πώς θα ενημερώνεται ο ασθενής π.χ. για τη δοσολογία ή τι θα γίνει σε περιπτώσεις κατάκοιτων που απαιτείται εξουσιοδότηση για την παραλαβή των φαρμάκων; Θα πρέπει να έχουμε ενημέρωση και δεν έχουμε καμία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κανείς δεν θα διαφωνούσε με τη χρήση drone σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στα μικρά νησιά που δεν έχουν φαρμακείο, τονίζοντας όμως ότι και αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου