Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προθεσμία 15 ημερών για όσους φαρμακοποιούς δεν επιθυμούν τα ΦΥΚ

20/2/2020 3:18:48 μμ
Το σύνολο των άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης δόθηκε στη δημοσιότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δόθηκε στη δημοσιότητα το σύνολο των πληροφοριών για τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης που υπέγραψαν τα μέλη του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ.

Η διάρκεια της Σύμβασης θα είναι ένας χρόνος, δηλαδή λήγει στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι τότε, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα υπάρχει επιστημονική αμοιβή για τους φαρμακοποιούς που θα εκτελούν αυτές τις συνταγές. Όμως στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Σύλλογος με το υπ. Υγείας προβλέπεται πως στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως τη λήξη της Σύμβασης και με απόφαση του υπ. Υγείας θα οριστεί το ύψος και ο τρόπος της αμοιβής για τους φαρμακοποιούς που διακινούν αυτά τα σκευάσματα στους ασθενείς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εντός 15 ημερών από την υπογραφή της Σύμβασης, όσοι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα μπορούν να το δηλώσουν στους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και αυτοί ακολούθως θα πρέπει να ενημερώσουν τον ΕΟΠΥΥ εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Συνολικά, από τα φαρμακεία που θα συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα του υπ. Υγείας, που στόχο έχει να μειώσει τις λίστες αναμονής και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους, θα διακινούνται 85 φαρμακευτικοί κωδικοί του ΕΟΦ. Οι δραστικές ουσίες είναι:
ΑNAGRELIDE, CAPECITABINE, IMATINIB, TRIFLURIDINE, BOSUTINIB, EVEROLIMUS, NILOTINIB, BEXAROTENE, FINGOLIMOD, FLUDARABINE, TERIFLUNOMIDE, ERLOTINIB, SORAFENIB TOSYLATE, REGORAFENIB, TEMOZOLOMIDE, TEGAFUR/GIMERACIL/ OTERACIL, DIMETHYL FUMARATE, FAMPRIDINE, AFATINIB, NINTEDANIB, GEFITINIB, DASATINIB, AXITINIB, SUNITINIB MALATE.

Οι λόγοι που επιλέχθηκαν αυτά τα φάρμακα είναι γιατί:
1. Χορηγούνται από το στόμα.
2. Συντηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
3. Για τη χορήγησή τους δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.).

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραλαβή του φαρμάκου από το δικαιούχο περίθαλψης πραγματοποιείται με μηδενικό ποσοστό συμμετοχής - ατελώς κατά παρέκκλιση των διατάξεων τιμολόγησης. Δεν απαιτείται από τον ιδιώτη φαρμακοποιό έκδοση παραστατικών διακίνησης κατά τη διακίνηση των εν λόγω φαρμάκων υψηλού κόστους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις
Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο