Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Πρέπει να διαφημίζονται οι υπηρεσίες φαρμακείου;

19/12/2021 3:45:25 μμ
Πώς οι διαφημιστικές άρχισαν να προσεγγίζουν φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα τακτική κάποιων διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίες προσεγγίζουν φαρμακοποιούς που διενεργούν rapid tests, ζητώντας τη συνεργασία τους για την προώθηση αυτής της υπηρεσίας στα social media. Αντί αντιτίμου υπόσχονται καμπάνιες σε μεγάλα group πολιτών με απώτερο στόχο να αυξηθεί η κίνηση στο φαρμακείο.

Ο φαρμακοποιός Νικόλαος Στεφανάκης, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στο Χαλάνδρι διευκρίνισε, μιλώντας στο f.daily, ότι όταν δέχτηκε κλήση από διαφημιστικό γραφείο, πήρε τη διαβεβαίωση ότι αυτή η ιδιότυπη προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σύννομη, καθώς πρόκειται για διαφήμιση υπηρεσίας.

«Απέρριψα την πρότασή τους, καθώς θεώρησα ότι δεν συνάδει με τη φαρμακευτική νομοθεσία και ότι εν πολλοίς πρόκειται για μια παράνομη ενέργεια που προς το παρόν πατάει σε έλλειμμα που υπάρχει όσον αφορά τις πληρωμένες καμπάνιες στα social media των υπηρεσιών που ξεκίνησαν πλέον να προσφέρουν τα φαρμακεία προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το f.daily επικοινώνησε και με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΦΣΑ, Αδάμαντιο Ψαριανό, ο οποίος είχε ενημερωθεί για το θέμα και ξεκαθάρισε ότι:
«Πρόκειται πράγματι για παρανομία, καθώς η διαφήμιση της υπηρεσίας της διενέργειας rapid test στα φαρμακεία (σε οποιαδήποτε τιμή και αν γίνεται) προωθεί τον κόσμο στο φυσικό σημείο του φαρμακείου, κάτι το οποίο ξεκάθαρα δεν συνάδει με τη φαρμακευτική νομοθεσία».

Ο Αδ. Ψαριανός κατέληξε λέγοντας πως από τη στιγμή που οι υπηρεσίες στα φαρμακεία έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο, καθώς ήδη στην αγορά ξεκίνησε ο «κανιβαλισμός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Καλεί δε τον ΠΦΣ και το νομικό τμήμα του να καταθέσουν αίτημα για νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει πλαίσιο στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα φαρμακεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας
Σύμφωνα με έρευνα από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Σχετικά άρθρα

ΙΔΕΕΑΦ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για τη φορολογική διαχείριση του φαρμακείου
Ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου για τους Φ.Σ. Κρήτης
Ε. Μαρκάκη: Οι φαρμακαποθήκες δεν ευθύνονται για τις ελλείψεις, ούτε εκβιάζουν την κυβέρνηση
Τι απαντά η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων στον ΠΦΣ
Φ.Σ. Κοζάνης: Νέο Δ.Σ. με πρόεδρο την Ελένη Τυφοξύλου
Και αντιπρόεδρο την Ελισάβετ Δερβενιωτάκη
ΦΣΑ: Κατηγορεί τον ΕΟΦ για παντελή απουσία αντανακλαστικών
Και διερωτάται τι νόημα είχε η άρση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων