Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Πρέπει να αναγνωριστεί ότι το φαρμακείο είναι ενσωματώμενο στη φροντίδα υγείας»

7/4/2023 12:27:19 πμ
Η CEO της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) Catherine Duggan ήταν ανάμεσα στους 40 προσκεκλημένους ηγέτες (υπουργούς, ηγέτες διεθνών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, διμερών και πολυμερών οργανισμών, επενδυτών του ιδιωτικού τομέα και οργανώσεων εργαζομένων στον τομέα της υγείας), οι οποίοι συμμετείχαν από κοινού σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την ευθυγράμμιση, την τόνωση και τη διατήρηση των επενδύσεων στο χώρο της Υγείας που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Ανθρώπινους Πόρους για την Υγεία.

Η ομιλήτρια ανέφερε πως ενώ είναι σημαντικό για όλα τα επαγγέλματα υγείας να έχουν συμβάλει στις πρωτοφανείς ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κατανοήσουμε την ανάγκη να προετοιμαστούν όλα τα επαγγέλματα για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στο μέλλον με επενδύσεις και αμοιβές εκ των προτέρων.

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να διαχειριστούμε το χάσμα μεταξύ του υγειονομικού δυναμικού και των αντίστοιχων αναγκών που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως» όπως είπε.
Ειδικότερα για το χώρο του φαρμακείου η Catherine Duggan ανέφερε: «Το φαρμακείο, πρέπει να αναγνωριστεί ως αναπόσπαστο μέρος της υγειονομικής περίθαλψης τόσο από τους υπουργούς Υγείας όσο και από τους υπουργούς Οικονομικών, ώστε η πρόσβαση στα φάρμακα να είναι ασφαλής και δίκαιη για όλους». 

Οι προτεινόμενες επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν σε αυτό το στρογγυλό τραπέζι θα συζητηθούν σε ένα φόρουμ επενδύσεων για το χώρο της υγείας που θα συγκαλέσει ο ΠΟΥ τον Ιούνιο του 2023, αλλά και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την καθολική υγειονομική κάλυψη τον Σεπτέμβριο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης