Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Πρέπει να αναγνωριστεί ότι το φαρμακείο είναι ενσωματώμενο στη φροντίδα υγείας»

7/4/2023 12:27:19 πμ
Η CEO της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) Catherine Duggan ήταν ανάμεσα στους 40 προσκεκλημένους ηγέτες (υπουργούς, ηγέτες διεθνών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, διμερών και πολυμερών οργανισμών, επενδυτών του ιδιωτικού τομέα και οργανώσεων εργαζομένων στον τομέα της υγείας), οι οποίοι συμμετείχαν από κοινού σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την ευθυγράμμιση, την τόνωση και τη διατήρηση των επενδύσεων στο χώρο της Υγείας που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Ανθρώπινους Πόρους για την Υγεία.

Η ομιλήτρια ανέφερε πως ενώ είναι σημαντικό για όλα τα επαγγέλματα υγείας να έχουν συμβάλει στις πρωτοφανείς ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κατανοήσουμε την ανάγκη να προετοιμαστούν όλα τα επαγγέλματα για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στο μέλλον με επενδύσεις και αμοιβές εκ των προτέρων.

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να διαχειριστούμε το χάσμα μεταξύ του υγειονομικού δυναμικού και των αντίστοιχων αναγκών που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως» όπως είπε.
Ειδικότερα για το χώρο του φαρμακείου η Catherine Duggan ανέφερε: «Το φαρμακείο, πρέπει να αναγνωριστεί ως αναπόσπαστο μέρος της υγειονομικής περίθαλψης τόσο από τους υπουργούς Υγείας όσο και από τους υπουργούς Οικονομικών, ώστε η πρόσβαση στα φάρμακα να είναι ασφαλής και δίκαιη για όλους». 

Οι προτεινόμενες επενδυτικές ευκαιρίες που προέκυψαν σε αυτό το στρογγυλό τραπέζι θα συζητηθούν σε ένα φόρουμ επενδύσεων για το χώρο της υγείας που θα συγκαλέσει ο ΠΟΥ τον Ιούνιο του 2023, αλλά και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την καθολική υγειονομική κάλυψη τον Σεπτέμβριο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco
Μέσω μιας νέας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco