Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΠΟΥ: Ζητά εμβολιασμούς και μάσκες για να αποφευχθούν τα χειρότερα 

21/7/2022 2:10:08 πμ
O Οργανισμός αναφέρει ότι το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο αν δεν ληφθούν μέτρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε προειδοποιεί πως το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα έναντι της Sars Cov-2 καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον κερδίζει έδαφος. Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να μεριμνήσουν από τώρα αν θέλουν να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters. 

Με την υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον να ηγείται του νέου κύματος της Covid-19 στην Ευρώπη, οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στη συνέντευξή του ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν στην περιοχή της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάστηκε κατά την ίδια περίοδο και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον ίδιο. 

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων... την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε και μίλησε για την ανάγκη λήψης των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού. Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοστούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdowns».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ιδίως για τις νεότερες γενιές, όπως αποκαλύπτει έρευνα κοινού


Σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια
Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Πραγματοποιείται και διερεύνηση των ευρύτερων σχετικών αναγκών