Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΠΟΥ: Βελτιωμένη η εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρώπη για DTP & ιλαρά

19/7/2023 11:25:46 μμ
Παρόλα αυτά χιλιάδες κρούσματα ιλαράς καταγράφτηκαν το 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το περιφερειακό γραφείο για την Ευρώπη του Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της διφθερίτιδας-τετάνου-κοκίτη (DTP3) και ιλαράς (MCV1) για το 2022, που είχαν μειωθεί σημαντικά την περίοδο της πανδημίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με δεδομένα του Π.Ο.Υ. και της UNICEF, στην Ευρώπη η κάλυψη με το DTP3 εμβόλιο έφτασε το 94% και με το εμβόλιο MCV1 το 93%.

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν τις έντονες προσπάθειες που έγιναν από τις υγειονομικές αρχές ώστε ο κόσμος να συμμορφωθεί και πάλι στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού, αναφέρει ο Οργανισμός, ωστόσο επισημαίνει ότι οι 27 από τις 53 χώρες δεν έχουν φτάσει ακόμα στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, 300 χιλιάδες βρέφη σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν έλαβαν προγραμματισμένους εμβολιασμούς τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Ο οργανισμός επισημαίνει τον κίνδυνο για την έξαρση νοσημάτων από το μη εμβολιασμό, τονίζοντας πως 825 περιστατικά ιλαράς αναφέρθηκαν σε 23 χώρες της Ευρώπης το 2022, ενώ ήδη το 2023 έχουν αναφερθεί 5699 κρούσματα σε παιδιά και ενήλικες.

«Η κάλυψη των χαμένων δόσεων και η πρόσβαση κάθε παιδιού στα εμβόλια που χρειάζεται πρέπει να συνεχιστεί με μεγάλη ταχύτητα. Δεν θα επιτρέψουμε στην Covid-19 ή σε οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδό μας κατά της ιλαράς και της ερυθράς, της πολιομυελίτιδας, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κ.ά.», δήλωσε ο Δρ Hans Henri P. Kluge, περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»