Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Πού θα στοχεύσουν οι φετινές συμμαχίες των φαρμακοβιομηχανιών

23/1/2023 1:53:28 πμ
Και ποιες εταιρείες θα τραβήξουν περισσότερο το ενδιαφέρον
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι εταιρείες που αναπτύσσουν προηγμένες μοριακές θεραπείες, καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα και σκευάσματα για την παχυσαρκία είναι οι πιο πιθανοί «στόχοι» των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του pharmavoice.com.

Αν και το 2022 τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε συμφωνίες μειώθηκαν σημαντικά, λόγω του πληθωρισμού, των τιμολογιακών πολιτικών και του φόβου για μια νέα ύφεση, αναμένεται μεγαλύτερη δραστηριότητα φέτος, καθώς οι εταιρείες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια για δαπάνες.

Ο τομέας των γονιδιακών θεραπειών θεωρείται «ελκυστικός», με κολοσσούς όπως η Bayer, η Pfizer και η Novartis να έχουν ήδη κάνει μεγάλες προσφορές σε εταιρείες του κλάδου.

Επίσης το ενδιαφέρον θα τραβήξουν οι νέες τεχνολογίες στα αντισώματα που μελετώνται στην Ογκολογία, καθώς και θεραπείες καρδιοπαθειών, οφθαλμολογικών παθήσεων και φυσικά της παχυσαρκίας.

Οι εταιρείες που ενδέχεται να απασχολήσουν την αγορά εντός του 2023 είναι οι: CRISPR Therapeutics, Intellia Therapeutics, SonoThera, Genmab, Apellis Pharmaceuticals, Cytokinetics και Altimmune.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Supplement Awards 2025: Επιβραβεύουμε υπεύθυνα προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του καταναλωτή
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη
5ο Athens ESG Forum: Από το Όραμα στη Δράση – Ο Χάρτης της Βιώσιμης Μετάβασης
Με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές και πρακτικές λύσεις ESG για βιώσιμες, καινοτόμες και υπεύθυνες φαρμακευτικές επιχειρήσεις
ΣΘΕΒ: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο»
Ενημερωτική εκδήλωση στις 9 Μαΐου στη Λάρισα
Novo Nordisk Hellas: Συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Από την ομάδα της εταιρείας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη / Run to Change Diabetes»