Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΠΟΥ: 40 εκατ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2019 από μη λοιμώδεις νόσους

27/3/2023 9:07:34 μμ
Ο Οργανισμός επισημαίνει την ανάγκη για ενίσχυση της αλυσίδας του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε νέα έκθεση για την επίδραση της πανδημίας Covid-19 στην πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν μη λοιμώδεις/μεταδοτικές νόσους (καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνος, ΧΑΠ, διαβήτης). 

Οι παθήσεις αυτές είναι υπεύθυνες για περίπου 40 εκατ. θανάτους παγκοσμίως μόνο το 2019, κυρίως σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού, οι θάνατοι ετησίως αναμένεται να φτάσουν τους 100 χιλιάδες έως το 2025

Στην έκθεσή του ο ΠΟΥ, εντοπίζει τα βασικά προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων και προτείνει δράσεις για την επίλυση αυτών.

Ειδικότερα, η έκθεση αποκαλύπτει την «έλλειψη επαρκών» επενδύσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην καθολική υγειονομική κάλυψη, που οδηγεί στη διακοπή 50-60% όλων των σχετικών με αυτές τις νόσους υπηρεσιών, σε άνω του 70% των χωρών. 

Μεταξύ των προτάσεων προς τις κυβερνήσεις είναι η ενίσχυση και διεύρυνση των συστημάτων ειδοποίησης για ελλείψεις φαρμάκων, η μεγαλύτερη ευελιξία στα ρυθμιστικά μέτρα και η ελαχιστοποίηση των εμποδίων στο εμπόριο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές της IQVIA


Σχετικά άρθρα

Αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι πέντε ιών
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής
ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια