Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πότε μπορεί μια διαφήμιση να αποτύχει;

8/6/2023 8:46:51 μμ
H Jenni Romaniuk απαντά στο How Brands Grow την Πέμπτη 15 Ιουνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι τομείς που η διαφήμιση είναι πιθανό να αποτύχει συνοψίζονται σε τρεις: η αποτυχία προσέγγισης (reach), η αποτυχία επωνυμίας και η αποτυχία αγοράς, σύμφωνα με την Jenni Romaniuk.

Για να αναπτυχθούν οι επωνυμίες πρέπει να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες αγοραστών. Η ψηφιακή διαφήμιση δεν προσφέρει την απήχηση που είχε υποσχεθεί και η έλλειψη στατιστικών εμφανισιμότητας θα πρέπει να κάνει τους marketers να σταματήσουν. Συχνά όμως η αποτυχία προσέγγισης συμβαίνει πριν από αυτό, στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά και μετά από αυτό, όταν το δημιουργικό δεν τραβά την προσοχή.

Για να λειτουργήσει η διαφήμιση, πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα ζητήματα διανομής διαφήμισης που αφορούν τον προγραμματισμό, την παράδοση, την παρατήρηση, τις αποτυχίες στην προσέγγιση χρηστών. Το brand name ενεργοποιεί το δεξί μέρος της μνήμης και χωρίς το brand, κάθε διαφήμιση είναι μια δημιουργική προσπάθεια με ελάχιστη απόδοση επένδυσης (ROI). Μεγάλο μέρος από τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την απήχηση σπαταλιέται επειδή απέτυχε να γίνει επώνυμο!

Η Jenni Romaniuk, κορυφαία συγγραφέας, ερευνήτρια και διευθύντρια στο Νο 1 στον κόσμο ερευνητικό φορέα για το brand management Ehrenberg-Bass Institute for Marketing Science, απαντά σε καίρια ερωτήματα για την υγεία των brands αλλά και την επιτυχία των marketing plans, στην εκδήλωση με τίτλο «How Brands Grow» την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Sofitel Athens Airport.

Πληροφορίες και εγγραφές: www.brandsforum.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα εκπαιδεύσει το κοινό για το νέο πρωτόκολλο αντιγήρανσης


Σχετικά άρθρα

Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ
Και ενεργοποιεί για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey»
Στα 3,3 δισ. ευρώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών των ελληνικών συνεταιρισμών
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού
Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα φάρμακα
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023