Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Πότε θα συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ;

13/7/2017 2:18:03 μμ
Υπάρχει αίτημα για διαπαραταξιακό προεδρείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. από το υπουργείο Υγείας, ώστε να προχωρήσει και η εκλογή του νέου Δ.Σ., καθώς οι εξελίξεις στο επάγγελμα τρέχουν και η ανάδειξη ηγεσίας στο συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών δεν μπορεί να καθυστερήσει.


Ωστόσο αναμένεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ., με την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. να λαμβάνει χώρα πιθανότατα την Τρίτη 18/7!


Κύριο ρόλο σε αυτό προφανώς θα έχει ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, ο οποίος συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές και ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών που διαπραγματεύεται με τον ΕΟΠΥΥ για το επίμαχο ζήτημα των καθυστερημένων πληρωμών.


Σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφόρησαν, ο κ. Βαλτάς θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μακρυγιάννη (πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας) και να αναλάβουν τη θέση του προέδρου και οι δύο, εκ περιτροπής. Την υπόθεση όμως αυτή ο ίδιος ο κ. Βαλτάς διέψευσε, σύμφωνα με το DailyPharmaNews.gr, ενώ παρέπεμψε στο κάλεσμά του προς όλες τις παρατάξεις για ένα πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να λυθούν μεγάλης σπουδαιότητας προβλήματα του κλάδου.


Την ίδια στιγμή, η παράταξη ΑΕΣΠ του Κυριάκου Θεοδοσιάδη (η οποία μαζί με την Ενωτική Συνεργασία του κ. Μακρυγιάννη ήρθε 2η σε ψήφους στις εκλογές) καλεί τον κλάδο «να μην αδιαφορεί» αλλά και «να μην αναλώνεται σε παιχνίδια εξουσίας». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απαιτείται «συστράτευση», καθώς «δεν χωράει αμφιβολία ότι μόνη της καμιά παράταξη ή δύναμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κλάδου», γι' αυτό και προτείνει την εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες
Προσδιορισμό των μέτρων αντιμετώπισης ζήτα ο Απ. Βαλτάς






Σχετικά άρθρα

Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Πρακτικός οδηγός για τους εμβολιασμούς στο φαρμακείο
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για την υγεία των ούλων και τη σημασία της στοματικής υγιεινής
Ενημέρωση για την πρόληψη των περιοδοντικών παθήσεων και τον ρόλο του φαρμακοποιού στη στοματική υγεία
Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα