Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Πότε θα εκδοθεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων;

7/12/2015 11:35:15 πμ
Ο κατάλογος βρίσκεται στα χέρια του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα χέρια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού βρίσκονται οι νέες τιμές φαρμάκων, ύστερα από την τριήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων που ολοκληρώθηκε χθες.
Να σημειωθεί εδώ ότι η  Επιτροπή συνεδρίασε τρεις ημέρες διαδοχικά, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες και εξέτασε όλες τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή προχώρησε σε 80 διορθώσεις  από το σύνολο των ενστάσεων που αφορούσαν το σύνολο των λαθών τιμολόγησης που έχουν γίνει κατά καιρούς στην αγορά.

Ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής εστίασαν στα λάθη που είχαν γίνει κατά τον τελευταίο υπολογισμό των τιμών, όπου τα φάρμακα για τα οποία υποβλήθηκαν τελικά οι ενστάσεις, βρίσκονταν να παίρνουν τιμή χαμηλότερη είτε της φθηνότερης ευρωπαϊκής τιμής, είτε κατώτερη του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Πάντως ο  κατάλογος έχει δοθεί στον υπουργό Υγείας για υπογραφή και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ζητήσει την εφαρμογή των νέων τιμών μετά από πάροδο 45 ημερών για να προλάβουν να διαθέσουν στην αγορά τα αποθέματά τους και να μην υποστούν κι άλλη απομείωση κεφαλαίου.




Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπουργική απόφαση εκπληρώνει πάγιο αίτημα της Ένωσης
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους