Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ζητά αξιολόγηση και προσιτές τιμές στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα διαβήτη

1/5/2024 8:04:44 πμ
Θετικά τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες με σακχαρώδη διαβήτη σχετικά με τη συνταγογράφηση, την ποιότητα των συστημάτων καταγραφής και την επάρκεια των ταινιών μέτρησης γλυκόζης τέθηκαν σε συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με στελέχη του ΕΟΠΥΥ.


Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ζήτησε μεταξύ άλλων την υιοθέτηση ενός συστήματος αξιολόγησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία θα διασφαλίζει την επιλογή αξιόπιστων προϊόντων αλλά και την επάρκεια των ποσοτήτων που δικαιούνται ετησίως.


Επίσης ζητήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή από τον ΕΟΠΥΥ μια διαδικασία διαβούλευσης με τις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων με θέμα τις προσιτές τιμές για τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες των πασχόντων λόγω του επιπολασμού της νόσου. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν με την πρόταση αυτή και δεσμεύτηκαν για εξέταση του ενδεχομένου της σταδιακής μείωσης των τιμών των ιατροτεχνολογικών προϊόντων πριν από την λήξη της ισχύουσας πενταετίας, με σκοπό να δοθεί έμφαση σε νεότερα, εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. 


Ένας επιπρόσθετος προβληματισμός που τέθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χ. Δαραμήλα είναι η επιβολή διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ στα αναλώσιμα υγειονομικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, παρόλο που όλα είναι εξίσου απαραίτητα για τη σωστή διαχείριση της νόσου. 


Τέλος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την ΗΔΙΚΑ, με στόχο τη διαλειτουργικότητα του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενούς με τον ιατρικό του φάκελο, όπου θα αναγράφονται, αναλυτικά, τα ιατρικά δεδομένα και το ιστορικό του πάσχοντος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Μαγνησίας: Ζητά την απόσυρση νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Δεν καταπολεμάται έτσι η φοροδιαφυγή», τονίζει ο Σύλλογος
Bristol Myers Squibb: Να επιταχυνθεί η δημιουργία Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας
Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο ζητά ο ΣΦΕΕ
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης