Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Το ΑΥΣ «ακρωτηριάζει» τα άτομα με Διαβήτη

14/4/2025 5:20:16 μμ
Μπλοκάροντας συνταγές για άμορφο επίθεμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια σειρά από καταγγελίες προχώρησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με αφορμή την ταλαιπωρία των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και με διαβητικό έλκος. 


Ειδικότερα, όπως αναφέρει «τον Φεβρουάριο του 2025, ασθενής με διαβητικό έλκος στη δεξιά πτέρνα δέχθηκε να κινηθούμε επώνυμα προς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ), χρησιμοποιώντας το όνομά του, καθώς επίσης τις φωτογραφίες από την πτέρνα του και την πορεία επούλωσης του ανοικτού τραύματος, ώστε να επιτρέψει το ΑΥΣ να εκτελεστεί η τέταρτη και τελευταία συνταγή για τη λήψη του άμορφου επιθέματος, αφού το έλκος επουλώθηκε. Το άτομο συνταγογράφησε πρώτη φορά το άμορφο επίθεμα τον Ιούλιο του 2024, το οποίο και εγκρινόταν μέχρι το Δεκέμβριο του 2024 από το σύστημα realtime, ενώ η τελευταία συνταγή, την οποία μπλόκαρε το ΑΥΣ, ήταν εκείνη του Ιανουαρίου 2025. Έχοντας λάβει άλλες 17 καταγγελίες για το ίδιο ακριβώς προϊόν και πρόβλημα με το ΑΥΣ, στείλαμε επιστολή σε όλους τους συναρμόδιους χωρίς όμως καμία απάντηση».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Δέσμευση του υπουργού Υγείας προς την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist