Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Κατηγορεί και πάλι τους φαρμακοποιούς για παράνομες χρεώσεις

2/3/2022 9:15:41 μμ
Τι πρότεινε στη Μ. Γκάγκα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τέθηκαν σε ψηφιακή συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Μιλώντας για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και για τις καθυστερήσεις από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατηγόρησε τους φαρμακοποιούς για παράνομες χρεώσεις στις ταινίες μέτρησης γλυκόζης και πρότεινε τη νομοθέτηση του περιθωρίου κέρδους του φαρμακοποιού στα ιατροτεχνολογικά υλικά ή την άρση της αποκλειστικής διάθεσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τη διάθεση από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ταχυδρομική αποστολή κατ' οίκον. 

Ωστόσο, στη συζήτηση για τα προβλήματα των ανασφάλιστων (οι οποίοι λαμβάνουν τα αναλώσιμα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων αλλά πολλές φορές αδυνατούν να εκτελέσουν τις γνωματεύσεις λόγω των ελλείψεων), τα μέλη της Οργάνωσης ζήτησαν να τα λαμβάνουν από τα ιδιωτικά φαρμακεία ή από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και να τους δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουν να συνταγογραφούν και σε ιδιώτες ιατρούς.

Στη συνάντηση, η αναπληρώτρια υπουργός ενημερώθηκε και για την υποστελέχωση των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων, δημιουργώντας ελλείμματα στην πρόσβαση και στην παρακολούθηση των ασθενών ιδίως στην Περιφέρεια, αλλά και για το πάγιο αίτημα της Οργάνωσης για την ίδρυση και πλήρη στελέχωση περισσότερων Ιατρείων και Κέντρων, καθώς και Ιατρείων Διαβητικού Ποδιού. Τέλος, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πρότεινε τη μηδενική συμμετοχή των ασθενών στην ινσουλίνη, την αποζημίωση των εξετάσεων που ζητούνται από ΚΕΠΑ, την ένταξη όλων των προϊόντων διαβήτη στον υπερμειωμένο συντελεστή και τη συμμετοχή ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αντιπροσώπευση όλων των προϊόντων HARTMANN στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στο χώρο του Φαρμακείου


Σχετικά άρθρα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
Τα φαρμακεία αποτελούν μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στο online delivery
Και καταγράφουν σημαντική αύξηση των παραγγελιών τους
Συνολική διαχείριση των ασθενών με διαβήτη πετυχαίνουν οι φαρμακοποιοί
Σύμφωνα με μελέτη ανασκόπησης του Yale New Haven Health System