Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Πόσο μας κοστίζει ο διαβήτης

2/10/2013 5:57:45 μμ
Τα πρώτα αποτελέσματα ελληνικής έρευνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού παρουσιάστηκαν νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει από Επιδημιολογικές και Φαρμακο-οικονομικές Μελέτες Διαβήτη Τύπου ΙΙ, που έχουν διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης μέτρησης ποιότητας ζωής σε ασθενείς με διαβήτη και υπογλυκαιμίες "HYPO”, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Αμερικανικό Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, σε συνδυασμό με αυτά της μελέτης κόστους του σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ στην Ελλάδα "HERCULES”, υπογραμμίζουν ότι εκτός από το προφανές άμεσο φαρμακευτικό κόστος του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ, υπάρχει και το ιδιαίτερα σημαντικό κόστος, που προέρχεται από τις μακροχρόνιες επιπλοκές, τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αγωγών, κ.α., και το οποίο αυξάνει σημαντικά το συνολικό κόστος.


Τα αποτελέσματα των παραπάνω μελετών που πραγματοποιήθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, αποτελούν τα μόνα τοπικά διαθέσιμα δεδομένα που αντικατοπτρίζουν επακριβώς την κατάσταση του Έλληνα διαβητικού ασθενούς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ.


 

  • Τα νέα καινοτόμα φάρμακα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των διαβητικών ασθενών και μειώνουν την πιθανότητα υπογλυκαιμίας και άλλων επιπλοκών.
  • Το κόστος φαρμακευτικής αγωγής για το ΣΔΙΙ αποτελεί μόνο το 18% του συνολικού κόστους και το μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνει το κόστος συν-νοσηροτήτων. Οι νεότερες θεραπείες έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες π.χ. υπογλυκαιμίες, οι οποίες μειώνουν σημαντικά το συνολικό κόστος πάθησης.
  • Η βιλνταγλιπτίνη αποτελεί θεραπεία cost-effective (δηλαδή η αποτελεσματικότητα της, υπερτερεί της τιμής της) σε σχέση με τη σουλφονυλουρία, γεγονός που την καθιστά φάρμακο αναφοράς στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αμέσως μετά τη μετφορμίνη.
  • Τα φαρμακο-οικονομικά κριτήρια καλώς έχουν ενταχθεί στην αποζημίωση των νέων προϊόντων και στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς αποτελούν τα πλέον αξιόπιστα δεδομένα αξιολόγησης της καινοτόμου τεχνολογίας υγείας.
  • Καθοριστικής σημασίας η διεξαγωγή μελετών και στη χώρα μας για την ολιστική προσέγγιση της νόσου (συνολικό κόστος / όφελος σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο) για ασθενείς και υγειονομικά συστήματα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να απαντά ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με τον Απόστολο Βαλτά


Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Αναπτύσσεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2ης γενιάς
Δημιουργεί Τ-κύτταρα, αυξάνοντας την προστασία από πιθανές μεταλλάξεις του ιού
SARS-CoV-2: Η χρονική διάρκεια μεταδοτικότητας του ιού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες
Ισχύει για τους περισσότερους ασθενείς με COVID-19