Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Πώς σχετίζεται ο διαβήτης με τον αυτισμό

27/6/2018 11:57:38 πμ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του JAMA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού διατρέχουν τα παιδιά των γυναικών που πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA.


Επιστημονική ομάδα του συστήματος Υγείας Kaiser Permanente της Νότιας Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ο διαβήτης, είτε πρόκειται για τον τύπου 1 είτε για τον τύπου 2 είτε αυτόν που εκδηλώνεται στην κύηση, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαταραχών του φάσματος του αυτισμού.


Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 419.425 παιδιά που είχαν γεννηθεί μεταξύ 28ης και 44ης εβδομάδας κυοφορίας, την περίοδο 1995-2012.


Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος διαταραχών του αυτισμού ήταν ιδιαίτερα αυξημένος για τα παιδιά που είχαν εκτεθεί ενδομητρίως σε προϋπάρχων διαβήτη τύπου 1, 2 και κύησης (που είχε διαγνωστεί την 26η εβδομάδα κυοφορίας), συγκριτικά με τα παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί στον μητρικό διαβήτη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνεκτιμήθηκαν οι παράγοντες κινδύνου που απορρέουν από τη μεριά του πατέρα, καθώς και η έκθεση σε μετα-γεννητικούς και παράγοντες που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη νέα νομοθετική ρύθμιση
Η φαρμακοβιομηχανία χρειάζεται περισσότερο στήριξη, όπως αναδείχθηκε στο 2ο ΣΦΕΕ Summit






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο