Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να «σώσουν» τον πλανήτη

30/9/2025 4:22:09 μμ
Σύμφωνα με νέα μελέτη από το NHS Αγγλίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πολυφαρμακία, εκτός από το αποτύπωμά της στην υγεία, επηρεάζει σημαντικά τόσο την οικονομία όσο και το περιβάλλον, όπως αναδεικνύεται σε νέα μελέτη που διεξήχθη από το NHS της Αγγλίας και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η καταπολέμηση του φαινομένου προσφέρει τα αντίστοιχα οφέλη.

 

Στο πλαίσιο της πολυετούς έρευνας, χιλιάδες επαγγελματίες υγείας -μεταξύ των οποίων και φαρμακοποιοί- εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση της υπερσυνταγογράφησης και στη σχετική επικοινωνία με τους ασθενείς και στη συνέχεια προχώρησαν σε παρεμβάσεις.

 

Το πρόγραμμα μέσα σε τρία χρόνια οδήγησε σε εξοικονόμηση 20 χιλιάδων λιρών από κόστη νοσηλείας και 76 χιλιάδων λιρών από δαπάνες φαρμάκων, με τους ερευνητές να υπολογίζουν ότι αν το πρόγραμμα εφαρμοζόταν σε ολόκληρη τη χώρα θα εξοικονομούνταν 1 εκατ. λίρες. Παράλληλα, με τον περιορισμό των περιττών συνταγών υπολογίστηκε ότι αποφεύχθηκαν 33.002 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

 

Η φαρμακοποιός και επικεφαλής της έρευνας Cl. Howard σχολίασε στο Pharmaceutical Journal ότι «η έρευνα δείχνει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ανασκόπηση της φαρμακευτικής αγωγής και να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς λαμβάνουν μόνο τα φάρμακα που πραγματικά χρειάζονται».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση
Σύμφωνα με ανάλυση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ στις 28 Ιουνίου
Ανακοινώθηκαν οι 7 συνδυασμοί και οι 59 υποψήφιοι
Γιατροί Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Τάσσονται κατά των εμβολιασμών στα φαρμακεία
Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση
Τρία από τα πιο όμορφα φαρμακεία του κόσμου
Όπως τα κατέγραψε το ταξιδιωτικό περιοδικό Suitcase
Τα ΦΥΚ ηπατίτιδας Β και άσθματος διαθέσιμα και μέσω φαρμακείων
«'Ανοιξε» η επιλογή στην πλατφόρμα