Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να καινοτομήσουν στην ΠΦΥ της Ευρώπης

30/10/2020 1:25:38 μμ
Νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ανάγκες που υπάρχουν στην Ευρώπη προκειμένου τα φαρμακεία να προσφέρουν καινοτομίες στην ΠΦΥ παρουσιάζονται σε νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP), η οποία συνοψίζει τα βασικά μηνύματα από το περσινό συνέδριο της FIP στην Τουρκία και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2020.

Ειδικότερα, το περσινό συνέδριο συνέβαλε στη χαρτογράφηση και στην ιεράρχηση των αναγκών στη φαρμακευτική πρακτική, στις υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού στην ΠΦΥ. Παράλληλα οι σύνεδροι που εκπροσωπούσαν τους φαρμακοποιούς 37 ευρωπαϊκών χωρών δεσμεύτηκαν να προσφέρουν καλύτερη πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη μέσω των φαρμακείων.

Ακολούθησε η έρευνα που πραγματοποίησαν οργανώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας, με την οποία αξιολογήθηκαν εθνικές προτεραιότητες και στρατηγικές για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης. Η έρευνα έδειξε ότι η επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας μέσω υψηλής ποιότητας, ασφαλούς, ολοκληρωμένης και προσιτής ΠΦΥ ευθυγραμμίζεται με τα τρέχοντα φαρμακευτικά προγράμματα και τις στρατηγικές στο 71% των χωρών.
Οι ανάγκες που υπάρχουν στην Ευρώπη προκειμένου τα φαρμακεία να προσφέρουν καινοτομίες στην ΠΦΥ παρουσιάζονται σε νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP), η οποία συνοψίζει τα βασικά μηνύματα από το περσινό συνέδριο της FIP στην Τουρκία και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2020.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει κοινά ζητήματα στην καθημερινή ζωή των φαρμακοποιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Με αυτήν την έκθεση, αξιολογήσαμε το status quo και προτείνουμε τα επόμενα βήματα για να εξελίξουμε την ΠΦΥ, συμβάλλοντας στο έργο των ηγετών του κλάδου στην Ευρώπη και πέραν αυτής να αναλάβουν δράση», δήλωσε η CEO της FIP, Δρ Catherine Duggan. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη