Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Πώς βλέπει η φαρμακοβιομηχανία την επέκταση της Amazon στην υγεία

17/12/2018 10:41:09 πμ
Ποια εταιρεία συνομιλεί με τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονη συζήτηση έχει ανοίξει για τις προθέσεις της Amazon σε σχέση με τα φαρμακευτικά προϊόντα, και τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson μελετά το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές φαρμάκων.


O διευθύνων σύμβουλος της J&J Alex Gorsky, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την επιχειρηματική δραστηριότητα και την προώθηση των καταναλωτικών προϊόντων από την Amazon, δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα αυτό και εστιάζει στην αποτελεσματικότητα της διανομής της ηλεκτρονικής λιανικής πώλησης, επιχειρώντας ευρεία προσέλκυση καταναλωτών.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Amazon, η οποία καινοτομεί και στον τομέα των φαρμάκων και το βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να κάνουμε τη διαφορά» είπε ο Gorsky και πρόσθεσε: «ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους και σε μερικούς από τους νέους τομείς».


Είναι σαφές τι θα μπορούσε να προσφέρει η Amazon γιατί έχει τεχνογνωσία στον τομέα της διανομής, αλλά η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να διερευνήσει τις αλλαγές στην απόδοση. «Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδυναμίες στο ισχύον σύστημα. Έτσι είτε πρόκειται για διανομή, είτε πρόκειται για επιστροφή, είτε πρόκειται για τον τρόπο που ασφαλίζουν, όλα αυτά είναι σημαντικές ευκαιρίες. Στην J&J εμείς θα επιθυμούσαμε αυτά τα είδη των εισερχομένων στην αγορά».


Ο Gorsky δεν είναι ο μοναδικός διευθύνων σύμβουλος που μελετά ενδελεχώς της κινήσεις της φαρμακοβιομηχανίας σε σχέση με το Amazon. Στα τέλη του περασμένου έτους ο CEO της Pfizer, Ian Read είχε δηλώσει ότι «οποιοδήποτε σύστημα διανομής που μπορεί να μειώσει το κόστος και να επιτρέψει μια ευρεία διαθεσιμότητα των προϊόντων για τους ασθενείς είναι πολύ ενδιαφέρον».


Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allergan Brent Saunders δήλωσε ότι «ολόκληρο το σύστημα είναι ώριμο για ανακατατάξεις».


Η συζήτηση έρχεται μέσα σε μια εποχή σημαντικής αλλαγής στις ΗΠΑ στην τιμολόγηση των φαρμάκων, που προέκυψε λόγω της χρόνιας προσοχής στις αυξήσεις των τιμών. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε αξιοσημείωτες εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου, όπως η κίνηση της Amgen για περικοπή στην τιμή καταλόγου φαρμάκων κατά 60%, όπως το Repatha, η απόφαση της Gilead να ξεκινήσει γενόσημα αλλά και οι συγχωνεύσεις μεταξύ ΡΒΜ και ασφαλιστών υγείας.


Η Amazon, από την πλευρά της, φέρεται να μελετά τα φαρμακευτικά προϊόντα για περισσότερο από ένα χρόνο. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Berkshire Hathaway και την JPMorgan για να σχηματίσει μια κοινοπραξία με στόχο χαμηλότερα κόστη υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, η Amazon αγόρασε το ανεξάρτητο φαρμακείο PillPack, δίνοντάς της πρόσβαση στο σύστημα διανομής φαρμακείου.


Μετά από τη συμφωνία, οι αναλυτές της Evercore ISI έγραψαν ότι είναι «αναμφισβήτητο» ότι η Amazon εισέρχεται στη φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με το CNBC.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει προγραμματιστεί για σήμερα με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων


Σχετικά άρθρα

Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF
Για 7η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Νεκτάριος Ταβερναράκης
Tikun Europe: Στην Ελλάδα από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά φαρμακευτικής κάνναβης
Ήρθαν με πτήση της Skyserv με τελικό προορισμό την Κόρινθο
H ΕLPEN ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα ακριτικά νησιά της χώρας μας
Και δώρισε έναν καρδιολογικό υπέρηχο στο Κέντρο Υγείας Αμοργού