Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Πώς θα καθοριστεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων

2/7/2014 9:15:42 πμ
Συζητήσεις μέχρι αργά το βράδυ με την τρόικα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Από 23% που είναι το μεικτό κέρδος των φαρμακοποιών και χωρίς τις υποχρεωτικές εκπτώσεις πέφτει τελικά στο 21%. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το υπουργείο Υγείας έπειτα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς που κράτησαν ως αργά χθες το βράδυ.

Το καθαρό κέρδος λοιπόν του κλάδου, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Healthview.gr κλειδώνει δύο μονάδες κάτω και διαμορφώνεται από 18% σε 16%. Ως αντίβαρο στα χαμένα εισοδήματα από την πτώση του κέρδους, έρχονται τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) που κατέχουν μερίδιο 700 εκατομμυρίων το οποίο είναι εκτός της φαρμακευτικής δαπάνης των 2 δις για το 2014 και πλέον θα πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Στα ΦΥΚ το κέρδος των φαρμακοποιών θα υπολογίζεται κλιμακωτά ενώ μεσοσταθμικά το ποσοστό θα αγγίζει το 5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες  σήμερα το πρωί, θα γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου όπου αναμένεται να εξετασθεί και το αίτημα των φαρμακοποιών να μην υπάρξει καμία μεταβολή στο ποσοστό κέρδους των φαρμάκων που κοστίζουν από 0 έως 50 ευρώ, κάτι όμως που δε φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες να "επιτευχθεί'.

Να σημειωθεί ότι η τροίκα ζητούσε να πέσει τρεις μονάδες το ποσοστό κέρδους, η ηγεσία του υπουργείου πίεζε για δύο ενώ οι φαρμακοποιοί ήλπιζαν από μία έως καθόλου με τη λογική ότι όταν διαμορφωνόταν η στάση της τρόικας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα η φαρμακευτική δαπάνη ήταν σε πολύ ψηλότερα επίπεδα.

Πάντως προς το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη με τις οριστικές αποφάσεις.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους