Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς θα χορηγούνται τα αναλώσιμα για περιτοναϊκούς ασθενείς

12/9/2018 10:48:45 πμ
Betadine και οινόπνευμα θα δίνονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινά η διαδικασία διάθεσής του «kit αναλώσιμου υγειονομικού υλικού» από τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ εταιρείες, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι ήδη από το Φεβρουάριο έχει εγκριθεί η υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες για την παροχή διαλυμάτων και εξαρτημάτων (συστήματα) για την εφαρμογή μεθόδων συνεχούς φορητής και αυτοματοποιημένης περιτοναϊκής κάθαρσης.

Υπενθυμίζει ότι στις εγκεκριμένες συμβάσεις προβλέπεται ότι «ο πάροχος θα αποστέλλει με τα διαλύματα και εξαρτήματα, συνοδευτικά το kit αναλώσιμου υγειονομικού υλικού περιτοναϊκής κάθαρσης, όπως αναλυτικά περιγράφει το 9 άρθρο του ΕΚΠΥ».

Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη (από τις 5 Σεπτεμβρίου) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού προβλέπονται τα εξής:
  • Από 01/09/2018 ορίζεται η έναρξη διάθεσης του «kit αναλώσιμου υγειονομικού υλικού» από τις συμβεβλημένες εταιρείες.
  • Το Betadine (surgical scrub ή αλοιφής cream) και το οινόπνευμα, θα διατίθενται στους περιτοναϊκούς ασθενείς αποκλειστικά από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία και θα αποζημιώνονται βάσει ΕΚΠΥ έως το ποσόν των 25,00 ευρώ, για τη μηνιαία κάλυψη των αναγκών τους.
  • Για την περίοδο από 01/05/2018 έως 31/08/2018, ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώσει τα Betadine και οινόπνευμα με την οριζόμενη τιμή του ΕΚΠΥ, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν από τους δικαιούχους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ