Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ποιος έχει την ευθύνη για την ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών;

25/10/2013 11:40:25 πμ
Οριστικές διευκρινήσεις έδωσε ο ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών δεν αποτελεί ευθύνη των φαρμακοποιών διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

 


Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού με το υπ. αριθ. Γ99/1560/οικ.32964/14-10-2013 έγγραφό τους:

 


« ….Σας διευκρινίζουμε ότι , σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και στο Προεδρικό Διάταγμα 121/2008, ο γιατρός ελέγχει το βιβλιάριο υγείας, και διαπιστώνει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται στο βιβλιάριο, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και συνταγογραφεί τα χορηγούμενα φάρμακα αναγράφοντας την αγωγή στο βιβλιάριο υγείας. Ο φαρμακοποιός ελέγχει την καταχώρηση των φαρμάκων και συμπληρώνει τα στοιχεία εκτέλεσης. Επομένως ο έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη του ιατρού.»

 

 


Σημειώνεται, πως ο ΦΣΑ στις 9-10-2013 απέστειλε έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενος για την επιβάρυνση που επιβάλλει στους φαρμακοποιούς υποχρεώνοντάς τους να ελέγχουν την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων που πηγαίνουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Π. Μαλιωτάκης: Δίνονται άδειες φαρμακείων σε μη δικαιούχους
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σημειώνει ο φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ με τη ΔηΕΦ
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη