Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ποιο είναι το φαβορί των φετινών εκλογών για τον Π.Φ.Σ.;

29/5/2014 9:32:00 πμ
Μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές στον Π.Φ.Σ. δείχνει την τάση που καταγράφεται στη βάση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνουν από τη που διενεργήθηκε από τις 14 έως τις 20 Μαΐου σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Θυμίζουμε ότι 11 παρατάξεις διεκδικούν την ηγεσία στον Π.Φ.Σ. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η δημοσκόπηση αυτή ήταν ανοιχτή σε όλους τους φαρμακοποιούς, ενώ οι πραγματικές εκλογές θα αναδείξουν το προεδρείο από το σώμα των 174 εκλεκτόρων ανά την επικράτεια.

 

Το παρακάτω ερώτημα λοιπόν αφορά την τάση που επικρατεί στη βάση των φαρμακοποιών και δεν αφορά την τάση που επικρατεί στο εκλεκτορικό σώμα.

 


Στην ερώτηση λοιπόν ποια παράταξη θα ψηφίζατε στις επικείμενες εκλογές του Π.Φ.Σ., επί συνόλου 1388 ψήφων, προηγείται με μεγάλη διαφορά η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία του κ. Κώστα Λουράντου με 54%, ενώ δεύτερη έρχεται η Συνεργασία του κ. Ανδρέα Γαλανόπουλου με 12%. Στην τρίτη θέση έρχεται η παράταξη με τη νυν ηγεσία του Π.Φ.Σ., η Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική (ΑΕΣΠ) υπό τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη με 7%.

Ακολουθούν οι παρατάξεις του κ. Σοφιανόπουλου και της κ. Δραγανίγου με 6%, του κ. Καβαλάρη με 5%, του κ. Μακρυγιάννη με 3%, ενώ μικρότερα ποσοστά καταλαμβάνουν οι κκ. Κούβαρης, Δασκαλόπουλος, Πιστοφίδου, Χαρός.

 


Πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν αποτραπεί οι πολλαπλές ψήφοι από το ίδιο άτομο, κάθε ψήφος είναι μοναδική ανά ΙΡ.

 


Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι στη βάση των φαρμακοποιών επικρατεί αναβρασμός με την νυν ηγεσία του Π.Φ.Σ., οι οποίοι και επιζητούν την αλλαγή της με τον νυν πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστα Λουράντο.




 

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχολιασμός του επικεφαλής της «Προοπτικής για το Φαρμακείο του αύριο»
Ανακοινώθηκαν οι 7 συνδυασμοί και οι 59 υποψήφιοι






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ