Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ποια ουσία καταστρέφει την καλή χοληστερόλη

25/9/2014 11:10:14 πμ
Δυστυχώς την χρησιμοποιούμε καθημερινά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό που καταναλώνουμε καθημερινά μετατρέπει την «καλή» χοληστερόλη (HDL) σε «κακή» (LDL), με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Η μεθυλογλυοξάλη (MG) μια ουσία που αποτελεί υπο-προϊόν της ζάχαρης, καθώς σχηματίζεται από τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα είναι αυτό που ενοχοποιούν.

Η ουσία αυτή καταστρέφει την HDL, η οποία βοηθά στην εξουδετέρωση της «κακής» LDL. Η LDL συμβάλλει στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, με αποτέλεσμα αυτές να φράζουν.

Εάν μια αρτηρία παρουσιάσει στένωση και σχηματιστεί θρόμβος, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Η HDL χαρακτηρίζεται «καλή» χοληστερόλη επειδή βοηθά να απομακρυνθεί η LDL από τις αρτηρίες.

Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition and Diabetes αναφέρει πως η μεθυλογλυοξάλη εξουδετερώνει την ευεργετική επίδραση της HDL που μας προστατεύει από καρδιοπάθειες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τελευταίες μελέτες δείχνουν τα οφέλη της στη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερόλης
Η νέα καμπάνια από την Amgen






Σχετικά άρθρα

Πνευμονία: Νέο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους
Προσφέροντας υψηλότερη προστασία σε ενήλικες και άτομα με υποκείμενα νοσήματα
Νέα δεδομένα για τις πολυβιταμίνες
Υποδεικνύουν πιθανή δράση στην πτώση της πίεσης
Παχυσαρκία: Μια πολύπλοκη νόσος που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση
Γράφει η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη MD, MSc, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Medical Advisor Φαρμασέρβ-Λίλλυ