Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Ποια βιταμίνη βοηθά την σεξουαλική ζωή των ανδρών;

23/12/2016 1:21:58 μμ
Και σε ποια τρόφιμα τη βρίσκουμε;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος άνδρας θα μπορούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την σεξουαλική του ζωή. Εκτός από τις περισσότερο γνωστές αιτίες που έχουν αναλυθεί διεξοδικά από ειδικούς, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιστίνιε της Τουρκίας αποφάσισαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις της βιταμίνης Β12 στην σεξουαλική υγεία των ανδρών.


Η μελέτη βασίστηκε σε δείγμα 109 ανδρών, οι μισοί από τους οποίους αντιμετώπιζαν προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης ενώ οι υπόλοιποι όχι. Όλοι όσοι συμμετείχαν έκαναν αιματολογικό έλεγχο και κατόπιν συγκρίθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 στον οργανισμό των δύο ομάδων. Η βιταμίνη Β12 ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όσους είχαν προβλήματα με την πρόωρη εκσπερμάτιση (σε διάστημα 1-2 λεπτών μετά τη διείσδυση).


Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Andrologia και ανέδειξε νέα δεδομένα για την σχέση της συγκεκριμένης βιταμίνης με την πρόωρη εκσπερμάτιση. Η βιταμίνη Β12 θεωρείται ότι μπορεί να ενισχύσει τη στύση καθώς προωθεί την παραγωγή και την απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η σεροτονίνη, ενώ είναι πολύ σημαντική και για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.


Μέχρι σήμερα η λύση του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτισης περιλάμβανε κρέμες, ειδικά σκευάσματα και φυσικά διάγνωση από τον ουρολόγο καθώς μπορεί να κρύβει σοβαρά παθολογικά αίτια. Πολύ σημαντικός και συχνός είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας καθώς μια ενδεχόμενη ψυχολογική διαταραχή συνδέεται πολλές φορές με προβλήματα στην σεξουαλική ζωή των ανδρών.


Η περαιτέρω μελέτη των ευρημάτων της νέας έρευνας ίσως αναδείξει την φυσική λύση της πρόσληψης βιταμίνης Β12, ως μια εναλλακτική πρόταση για την θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Που βρίσκεται η βιταμίνη B12

Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο και λευκό κρέας, στο συκώτι, στα ενισχυμένα δημητριακά, στα αυγά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.


Τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι τα επίπεδα Β12 στον οργανισμό σας είναι χαμηλά είναι:

  • Ανεξήγητη και υπερβολική κούραση κυρίως στο τέλος της ημέρας
  • Σωματική αδυναμία με μούδιασμα και συχνές κράμπες
  • Σύγχυση και κακή διάθεση
  • Προβλήματα μνήμης
  • Χλωμό δέρμα
  • Αλλαγές στο χρώμα και την υφή της γλώσσας

 

http://www.health4you.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους