Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο

22/9/2021 3:45:15 μμ
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με εκπροσώπους του ΣΦΕΕ, κατά την οποία ο υπουργός έκανε λόγο για άμεση ψηφιοποίηση και διασύνδεση όλων των συστημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στα αναλώσιμα, αλλά και για τη δημιουργία πλήρους φακέλου με το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη.

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της χώρας για τον περιορισμό των συνεχώς διογκούμενων υποχρεωτικών επιστροφών που καταβάλλουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις με το μηχανισμό του clawback. Χαρακτήρισε μάλιστα τη μέχρι τώρα εικόνα για το 2021 εξαιρετικά δύσκολη και ανέφερε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να συγκρατηθεί η πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ξεχωριστή μνεία έγινε και στη φαρμακευτική δαπάνη των ανασφάλιστων πολιτών, για την οποία θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν πόροι από άλλες πηγές.

Από την πλευρά του ο ΣΦΕΕ ζητά από το υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις των εταιρειών του χώρου, ώστε να υλοποιηθεί ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικής που θα εξασφαλίζει: · επαρκή χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης και στα 3 τμήματά της: δαπάνη ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομειακή δαπάνη, Φάρμακα 1Α ΕΟΠΥΥ · εξορθολογισμό της ζήτησης και αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων πόρων · πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών και συστημάτων · διασφάλιση της εισόδου καινοτόμων θεραπειών στη χώρα · αύξηση της διείσδυσης γενοσήμων φαρμάκων και στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας · διατήρηση και βελτιστοποίηση των επενδυτικών κινήτρων, ώστε να προωθηθεί το αναπτυξιακό δυναμικό του χώρου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»
60 μεταπτυχιακοί φοιτητές «διασυνδέονται» με την αγορά εργασίας






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA